Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE VIDEO:

Postao muškarac i pridružio se vojsci nakon što je 28 godina bio odbojkašica

Youtube/Screenshot
26.03.2021.
u 11:57

Ona nije transseksualac ni međuspolac. Ne pripada toj kategoriji. Liječnički tim zna detalje, radi se o hipospadiji - rekao je Andika Perkasa iz indonezijske vojske

Aprilia Santini Manganang sada je  Aprilio Perkasa Manganang. Žena koja je nakon 28 godina odlučila postati muškarac. Bila je odbojkašica, igrala za indonezijsku reprezentaciju.

Umirovila se prošle godine zbog ozljede, a sada se priključila vojsci. Odnosno, u odbojci se umirovila Aprillia, a vojsci se pridružio Aprilio. 

- Ona nije transseksualac ni međuspolac. Ne pripada toj kategoriji. Liječnički tim zna detalje, radi se o hipospadiji - rekao je Andika Perkasa iz indonezijske vojske. Naime, po njemu je Aprilio i uzeo novo ime nakon što su mu liječnici, stručnjaci, psiholozi i drugi odobrili promjenu spola.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lirpa (@manganang92)

Hipospadija je najčešća prirođena anomalija uopće i nije rijetka. Javlja se kod jednog od 300 rođene djece, piše prof.dr.sc. Reuf Karabeg, specijalist plastično-rekonstruktivne i opće kirurgije.

Hipospadija je nakaznost penisa: otvor mokraćne cijevi se ne nalazi na svom normalnom mjestu nego sa donje strane i u svakom sličaju s određenom, manjom ili većom, udaljenošću od vrha muškog spolnog organa.

- Nadam se da će ovo biti moj novi početak. Hvala Bogu pa sam prebrodio sve ovo - rekao je Aprilio koji kaže kako je ovo čekao cijeli život.

Zanimljivo, neki azijski savezi traže suspenziju indonezijske ženske obdbojkaške reprezentacije. Manganang je i ranije bio pod lupom protivnka zbog fantastičnog odraza i udarca na mreži, a zahjevi da se provjeri njegov spol nisu urodili plodom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ključne riječi

Komentara 1

OB
Oblivion
12:25 26.03.2021.

Generacije koje ne znaju koji su spol će nas voditi u budučnosti. "bože" baci ciglu i budi precizan, ma šta, baci cijelu ciglanu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije