Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM U LIHTENŠTAJNU

Popović na pobjedničkom postolju! Hrvatska skijašica prvi puta slavila u Europskom kupu

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom
Foto: LEHTIKUVA/REUTERS
1/3
22.02.2024.
u 15:30

Leona Popović je iskoristila gotovo jednomjesečnu stanku u Svjetskom kupu, kad su u pitanju slalomske utrke, kako bi podigla formu za posljednja dva natjecanja u kalendaru

Hrvatska skijaška reprezentativka Leona Popović u srijedu je ostvarila svoju prvu pobjedu u natjecanjima za Europski kup, a slavila je u slalomu održanom na lihtenštajnskom skijalištu Malbun.

Leona je imala najbolje vrijeme prve vožnje te 12. u drugoj, što joj donijelo pobjedu u ukupnom vremenu od jedne minute i 30.10 sekundi. Za 26-godišnju skijašicu iz Mrkoplja ovo je prva pobjeda u natjecanjima za Europski kup, a tek drugi put se našla na pobjedničkom postolju.

GALERIJA Veliki povratak Filipa Zubčića u veleslalomu. Uzeo je postolje u Alta Badiji

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom
1/6

Drugoplasirana Britanka Charlie Guest je za Leonom zaostala za 52 stotinke, dok je treća bila Talijanka Emilia Mondinelli sa zaostatkom od 79 stotinki.

U četvrtak je u Malbunu na rasporedu bio još jedan slalom u kojem je Popović ponovno bila najbrža u prvoj vožnji, ali je u drugoj imala tek 27. rezultat, što joj je u zbroju donijelo plasman na 15. mjesto. Pobijedila je Šveđanka Hanna Aronsson Elfman (1:26.62 minuta), za kojom je Leona zaostala za 1.15 sekundi.

VEZANI ČLANCI:

Popović je iskoristila gotovo jednomjesečnu stanku u Svjetskom kupu, kad su u pitanju slalomske utrke, kako bi podigla formu za posljednja dva natjecanja u kalendaru. Skijašice će pretposljednji slalom u ovoj sezoni voziti 10. ožujka u švedskom Areu, a šest dana poslije se za zadnje slalomske bodove boriti na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Saalbachu.

VIDEO Kolega u Adelbodenu do plasmana karijere! Rodeš odskijao sjajnu drugu vožnju

Komentara 1

BE
bendzola
16:50 22.02.2024.

A svjetski kup?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije