Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBACILI SMO BRAZIL

Pogledajte što svjetski mediji pišu nakon senzacije Hrvatske, u potpunom su šoku!

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
09.12.2022.
u 18:54

"Što smo ovo vidjeli? Brazilci su u suzama. Kao i hrvatski navijači. Ali s drugim emocijama", piše BBC.

Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva svladavši u četvrtfinalu Brazil nakon jedanaesteraca 4-2 (1-1, 0-0), te u polufinalu čeka boljega iz dvoboja Nizozemska-Argentina. Nakon regularnog dijela bilo je 0-0, a nakon produžetaka 1-1. Brazil je poveo golom Neymara (105+1), a izjednačio je Bruno Petković u 117. minuti. U raspucavanju penala junak utakmice Dominik Livaković je obranio udarac Rodryga, a Marquinhos je pogodio vratnicu, dok su za Hrvatsku pogađali Vlašić, Oršić, Majer i Modrić.

"Finalisti iz 2018. godine opet su među četiri najbolje momčadi. Brazil je opet ispao od europske momčadi", navodi Guardian.

>> Pogledajte slavlje u Zagrebu

"Brazil jedan od favorita je ispao od Hrvatske na jedanaesterce. Ovo je senzacija, kakav herojski podvig Modrićeve momčadi", piše Marca.

"Marquinhos (promašio penal) nikad do kraja života neće zaboraviti ovu večer. Brazilski igrači leže u suzama", navodi BBC te dodaje:

"Što smo ovo vidjeli? Brazilci su u suzama. Kao i hrvatski navijači. Ali s drugim emocijama."

"Hrvatska je izbacila Brazil, velikog favorita za osvajanje naslova i tako spriječila superclasico u polufinalu. Argentina ili Nizozemska bit će njezin protivnik. Svi Brazilci su u suzama", navodi AS.

"Marquinhos je morao zabiti da bi Brazil ostao u igri. Poslao je Livakovića u jednu stranu, ali je onda pogodio vratnicu. Nevjerojatno. Brazil je opet ispao u četvrtfinalu", navodi nogometni portal Goal.

"Brazilci su od početka bili favoriti turnira, pogotovo nakon Koreje, ali Hrvatska se zadnja smije", navodi L'Equipe.

"Hrvatska slomila srce Brazilcima", piše ESPN koji navodi da su hrvatska "sveta tri kralja" Modrić, Brozović i Kovačić.

"Kako bi rekao Gary Lineker, nogomet je jednostavna igra. Za loptom trče 22 muškarca i na kraju Hrvatska uvijek pobijedi", navodi BBC-jeva emisija Match of the Day na Twitteru.

"Favoriti Brazil je u suzama, ispali su sa Svjetskog prvenstva od kraljeva penala", navodi The Sun.

"Brazil plače zbog Neymara, 2014. godine ozlijedio se prije polufinala, 2018. godine nije bio potpuno spreman za turnir, a sad je ispao u četvrtfinalu", navodi Bild.

"Čudesni Livaković sve je branio", piše Gazzetta dello Sport.

>> Pogledajte galeriju s utakmice

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
1/45

Komentara 77

BG
bgserbmont
19:08 09.12.2022.

Bravo komšije. Sad možete i prvo mesto..

KA
kajbiti
19:26 09.12.2022.

Ovo nije senzacija. Ovo je realnost. Neopisivoooo❤

Avatar madcap
madcap
19:20 09.12.2022.

Mislim da Brazilci još nisu svjesni šta im se dogodilo. Po meni, danas je Hrvatska bila bolja momčad i zasluženo idemo dalje. Bravo Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije