Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LP

“Plinari” nemaju Toma Cruisea pa da računaju na zadnje dvije pobjede

PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
22.02.2020.
u 14:05

– Gledali smo nekoliko snimaka njihovih utakmica. Igraju zaista dobro, brzi su, a imaju i sjajnog vratara Severasa. Protiv Barcelone imao je deset obrana u 15 minuta – kaže Šipić.

Rukometaši PPD Zagreba danas će u zagrebačkoj Areni (18 sati) ugostiti danski Aalborg. Po svemu sudeći, to bi mogla biti i posljednja ovosezonska utakmica “plinara” u Ligi prvaka. Osim ako ne pobijede Dance, a onda još dodatno i PSG, i to usred Pariza. Drugim riječima, pred zagrebašima je nemoguća misija, a u svojim redovima nemaju Toma Cruisea koji u superpopularnom serijalu Mission Impossible glumi glavnog junaka Ethana Hunta.

Četiri kluba s nula bodova

Zagrebašima ove sezone prijeti i najmanji bodovni učinak u povijesti kluba otkako se igra po skupinama. Za sada je neslavni rekord iz sezone 2017./2018. kada su “plinari” osvojili samo šest bodova. Ove sezone imaju tek tri boda i morali bi pobijediti u obje utakmice da bi izbjegli najgori scenarij. Inače, klub koji je u ovom formatu, dvije elitne skupine po osam klubova, imao najmanje osvojenih bodova u jednoj sezoni turski je Beşiktaş. Oni su u sezoni 2015./2016. osvojili samo dva boda u 14 utakmica. A jedinu pobjedu ostvarili su protiv PPD Zagreba. Pred samo 1000 gledatelja u Istanbulu bilo je 32:30 za domaćina, u susretu u kojem je Done postigao deset pogodaka za Beşiktaş. A ”plinari” su imali nelošu momčad – Stepančić, Pavlović, Horvat, Šprem, Šušnja, Obranović, braća Valčić...

Od 2016. do danas igrale su se dvije elitne skupine po osam momčadi, a od 2010. do 2016. igrala su 24 kluba u četiri skupine po šest. Samo se četiri momčadi mogu “pohvaliti” da su natjecanje u skupini završile sa svih deset poraza – Bosna, Silkeborg i Partizan u sezoni 2011./2012. te Fyllingen u sezoni 2009./2010. Zagrebaši nikad nisu osvojili manje od osam bodova.

– Bez obzira na lošu sezonu, moramo danas pobijediti zbog sebe i navijača. Aalborgu je utakmica bitna jer su u igri za četvrto mjesto u skupini. Imaju isti broj bodova kao Flensburg, a pobjedom bježe na dva više. Tu razliku onda bi vjerojatno i zadržali jer u zadnjem kolu igraju kod kuće protiv Elveruma. No ne zanimaju ih njihove računice. Ako smo mogli biti u egalu s Flensburgom, onda svakako možemo pobijediti Aalborg – istaknuo je Marin Šipić, kružni napadač PPD Zagreba.

Aalborg je prava skandinavska momčad. Uz danske igrače u svojim redovima od stranaca imaju samo igrače iz Skandinavije – Norvežane Bertholda, Liaba i Severasa, Islanđane Smarasona i Magnussona te Šveđanina Aggeforsa.

Višak kružnih napadača

– Gledali smo nekoliko snimaka njihovih utakmica. Igraju zaista dobro, brzi su, a imaju i sjajnog vratara Severasa. Protiv Barcelone imao je deset obrana u 15 minuta – kaže Šipić.

Hoćete li opet šutirati sedmerce?

– Ako trener kaže da pucam, nemam problem s tim. Istina, promašio sam jedan u Barceloni, ali događa se, zar ne?

U klubu su trenutačno četiri kružna napadača, jedan će morati na tribinu?

– To je također trenerova odluka. Protiv Flensburga nije igrao Grahovac, protiv Barcelone na tribini je bio Bećiri – naglasio je Šipić.

Veći problem bit će sljedeća sezona. Na papiru će klub imati čak pet kružnih napadača – Šipić, Grahovac, Bećiri, Stojnić i Burić. Dvojica će sigurno biti višak. Samo koja?

– Bilo bi lijepo kada bi došlo barem pet-šest tisuća navijača. Znam da je to nemoguće zbog loših rezultata, a opet kraj je sezone što se tiče Lige prvaka – zaključio je Marin Šipić.

Inače, prva utakmica između Aalborga i PPD Zagreba završila je plus deset za Dance. Nakon tog poraza otišao je Branko Tamše

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije