Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

Perković u Tokiju nije iskoristila priliku ispisati povijest: Evo o čemu se radi

Tokio: Sandra Perković u finalu bacanja diska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
02.08.2021.
u 16:01

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri uzastopne zlatne medalje u jednoj disciplini

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Tokiju ostavši bez medalje nakon što je osvojila zlato u Londonu i Rio de Janeiru.

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri uzastopne zlatne medalje u jednoj disciplini.

Sandra je na OI u Londonu 2012. osvojila zlato sa 69.11 metara, četiri godine kasnije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju nažalost, bila četvrta sa 65.01.

02.08.2021., Japan, Tokio - Olimpijske igre Tokio 2020. Sandra Perkovic u finalu bacanja diska za zene na Olimpijskom stadionu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Rekorderi su Amerikanci Carl Lewis i Al Oerter koji su osvojili po četiti uzastopna olimpijska zlata u jedinoj disciplini.

Oerter je bio najbolji u disku na OI u Melbourneu (1956), Rimu (1960), Tokiju (1964) i Mexico Cityju (1968), dok je Lewis u skoku u dalj slavio u Los Angelesu (1984), Seoulu (1988), Barceloni (1992) i Atlanti (1996), a ukupno je u karijeri osvojio devet zlatnih i jednu srebrnu olimpijsku medalju.

02.08.2021., Japan, Tokio - Olimpijske igre Tokio 2020. Sandra Perkovic u finalu bacanja diska za zene na Olimpijskom stadionu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Četiri olimpijske medalje, ali tri zlata i srebro imaju i sjajni Čeh Jan Železni u bacanju koplja, te Sovjet Viktor Sanejev u troskoku.

Još su četiri atletičara sa po tri uzastopna zlata, dok kod atletičarki niti jedna nije osvojil tri zlata u jednoj disciplini.

>> Pogledajte: Tonči Stipanović osvojio je povijesno srebro za Hrvatsku!

Ključne riječi

Komentara 19

RO
roland
17:40 02.08.2021.

Sandra Perković je izgubila moćnog političkog patrona. S Milanom Bandićem, i Ivana Brkljačić i Sandra Perković su bile kraljice. Tomašević nije politički zaštitnik koji dijeli novac i sada će Sandri Perković biti puno teže i financijski manje isplativo.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
19:15 02.08.2021.

Ama dobro, ona je dominirala u tom sportu dugo vremena i to joj nitko ne moze uzeti ni osporiti, a nije fer ni pljuvati po njoj zato sto nije opet uzela zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Vjerojatno je doslo i do nekog "zasicenja", dosli su i novci... a to je vrag! Ja osobno, cim sam je poceo sve cesce vidjati u medijima zbog njenih modnih kombinacija i vanjskog izgleda a sve manje zbog njenih sportskih rezultata, znao sam da je na silaznoj putanji sportske karijere... I zato me ovaj njen neuspjeh ne iznenadjuje bez obzira na sve njene price i isprike o tome kako je bilo tesko zadnjih godinu i pol dana. Svima je bilo isto! A po mom misljenju, Perkovicki sport vise nije glavni prioritet nego to polako postaju neke druge stvari... I steta, da se malo strpila mogla je dominirati vjerojatno jos 4-5 godina...

DV
dvojnica
17:29 02.08.2021.

Ako misli jos nesto napraviti na sportskom polju treba naci novog trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije