Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga

Perković pobijedila u bacanju diska, Blanka druga u skoku u vis, Šimić treća

Sandra Perković
DPA/Pixsell
11.06.2014.
u 21:57

Trećim mjestom Ana Šimić je ponovno preuzela vodstvo u visu s pet bodova, ispred Ane Čičerove koja ima četiri

Sjajan dan hrvatskih atletičarki na mitingu Dijamante lige u Oslu. Tri nastupa, tri postolja. Sandra Perković je očekivano bila prva u bacanju diska, Blanka Vlašić bila je druga, a Ana Šimić treća u visu.

Sandra Perković pobijedila je sa hicem 67,17 metara. Nije nadmašila rekord mitinga kojeg drži Bugarka Cvetanka Hristova iz 1986. godine - 69,78 metara. Druga je bila Amerikanka Gia Smallwood-Lewis (65,77) a treća Kubanka Denia Caballero (64,89) Nakon tri mitinga Sandra uvjerljivo vodi sa 12 bodova ispred Lewis-Smallwood koja ima tek tri boda.

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Pravu dramu gledali smo u ženskom visu. Ana Šimić je do visine 1,98 metara jedina sve preskočila iz prvog pokušaja. Na toj visini ostale su još samo povratnica Blanka Vlašić i Ruskinja Marija Kučina koje su 1,95 metara preskočile iz trećeg pokušaja. Ana Čičerova otpala je na 1,90 metara. Onda su 1,98 preskočile Kučina (iz drugog pokušaja) i Blanka Vlašić (iz trećeg). Na visini 2,01 metra obje su triput rušile, ali je pobjeda pripala Ruskinji zbog manjeg broja pokušaja na 1,98 metara. Trećim mjestom Ana Šimić je ponovno preuzela vodstvo u visu s pet bodova, ispred Ane Čičerove koja ima četiri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije