Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNALO SE I TO

Osveta je jelo koje se servira hladno... Đokovićevi fanovi čekali 12 godina da uzvrate Federeru!

FILE PHOTO: Serbia's Novak Djokovic celebrates winning the 2019 Wimbledon final against Switzerland's Roger Federer
Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
14.07.2021.
u 13:30

- Događalo se i prije da odustane. To je razočaravajuće. Predao je i meni u Monacu prošle godine. Ja sam to učinio samo jednom u karijeri.

Novak Đoković i Roger Federer "prema van" imaju korektan odnos, ali nisu baš najbolji prijatelji. Dapače, nisu ni prijatelji. Iako će jedni tvrditi da za to krivnju snosi Švicarac, a drugi Srbin, jedan detalj svakako je istinit.

Naime, Federer je 2009. prozvao Đokovića jer je predao meč četvrtog kola Australian Opena Andyju Roddicku.

- Događalo se i prije da odustane. To je razočaravajuće. Predao je i meni u Monacu prošle godine. Ja sam to učinio samo jednom u karijeri - rekao je Federer.

A 12 godina kasnije, nakon osvajanja šeste titule u Wimbledonu i 20. Grand Slama u karijeri, koliko ih ima i Federer, Novakovi fanovi kažu:

- Odustajanje nikad nije bila opcija!

 

 

 

Rivalstvo ovog dvojca započelo je 2008., kad je Đoković pobijedio Federera u Australiji, gdje je Srbin stigao do prve Grand Slam titule. Malo tko je vjerovao da će dogurati gdje je dogurao, ali pravilan način života, geni i samim time izbjegavanje ozljeda, učinili su ga dugovječnijim. I to je itekako kapitalizirao.

Ukupno, njih su dvojica odigrala 50 mečeva, a 27 puta slavio je Đoković. Od toga vodi 13:6 u finalima i 11:6 na Grand Slam mečevima. Poraz koji će si Federer teško zaboraviti jest onaj u finalu Wimbledona 2019., najdužem u povijesti turnira. Imao je dvije meč lopte na svom servisu, bio je bolji u 12 od 13 statističkih kategorija... i svejedno izgubio.

>>> Novak Đoković usrećio Biserku Petrović sjajnim poklonom

Komentara 7

Avatar vidikurza
vidikurza
14:35 14.07.2021.

Novak je već GOAT, a Rodja može biti u konkurenciji za najljepšu loknu.

PA
pajper
14:35 14.07.2021.

Ovi vlastodrsci da stave na 1 euro Novaka, kada vam je takva simpa.

KU
Kuronja20cm
14:13 14.07.2021.

Đovak Noković je NAJNESIMPATIČNIJI tenisač u povijesti.Čak je i nadmašio McEnroa.Tipičan arhitipski balkanjeros: psuje ko kočijaš, u jeku korone sa glupanima iz Hrvatske organizira i širi koronu po istoj(naravno spaja pritom "povesne srpske lokacije"), koketira sa četništvom( ovo se lako provjeri po YT, a Thompsonu se recimo koketiranje sa ustaštvom predbacuje ) ...uglavnom nikad mi simpatičan bio nije i mada neosporni talenat, imam za njega " emocije " ko za Mubutua iz Afrike.Za takvog lika mogu navijati samo pojedini "novinari" copy past portala i totalni tumbusi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije