Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA JE ODLUKA

Osijek strogo kažnjen zbog vrijeđanja sudaca: Suspenzija Kuleševiću i visoka kazna Tomasu

Osijek: Stjepan Tomas novi je trener NK Osijeka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
18.09.2023.
u 14:17

"Vidjela je cijela Hrvatska. Dobivam poruke da je ovo sramota za hrvatski nogomet. Ne mogu vjerovati da nedorastao sudac sudi ovakvu utakmicu. Nije ga bilo nigdje godinu dana, a onda dobije ovakvu utakmicu", rekao je nakon derbija protiv Dinama trener Osijeka, Stjepan Tomas

Dva tjedna nakon poraza od Dinama dužnosnici Osijeka Stjepan Tomas i Ivica Kulešević konačno su doznali kaznu za vrijeđanje sudaca. Sportzski direktor bit će suspendiran na mjeseca dana (za to vrijeme će Osijek igrati protiv Varaždina, Kutjeva, Slaven Belupa i Rudeša) i morat će platiti 2000 eura kazne. Trener Tomas je pak kažnjen s 1500 eura. Kovčana kazna od 2500 eura određena je i igraču Istre 1961 Anti Ercegu. Iz HNS-a objavili su priopćenje čiji tekst donosimo u cijelosti:

"Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama nogometnih djelatnika uslijed neprimjerenog komentiranja sudačkih odluka.

GALERIJA Rijeka na krilima fantastičnog Pjace zasjela na drugo mjesto ljestvice

Osijek: Stjepan Tomas novi je trener NK Osijeka
1/14

Ante Erceg (Istra 1961) kažnjen je zato što je nakon utakmice 6. kola Istra 1961 - Rudeš javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS izriče novčana kazna u visini od 2.500,00 eura.

Ivica Kulešević (Osijek, sportski direktor) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st.2. DP HNS izriče kazna zabrane obavljanja funkcije mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 2.000,00 eura.

VEZANI ČLNACI:

Stjepan Tomas (Osijek, trener) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS izriče novčana kazna u visini od 1.500,00 eura."

"Vidjela je cijela Hrvatska. Dobivam poruke da je ovo sramota za hrvatski nogomet. Ne mogu vjerovati da nedorastao sudac sudi ovakvu utakmicu. Nije ga bilo nigdje godinu dana, a onda dobije ovakvu utakmicu. Rekao sam četvrtom sucu na poluvremenu da se konsolidiraju jer je najgore ako sudac izgubi kontrolu, a to se dogodilo", rekao je nakon derbija Tomas.

"Ne tako davno prozvao sam Pajača da nas je pokrao u Rijeci, sram ga može biti, dobio je šest mjeseci zabranu, a Osijek nije imao nikakve koristi od toga. Ponovno prozivam imenom Zebeca i Bebeka, to je ubitačna kombinacija za hrvatski nogomet. Sram ih može biti da su unakazili ovaj derbi", rekao je sportski direktor Kulešević.

VEZANI ČLANCI:

"Meni je suđenje katastrofa, pogotovo nakon tog mog incidenta. Ne smijem napraviti nijedan faul, ne smijem ući u duel, jer mi stalno govore da ću dobiti žuti karton. Kakav sam ja to igrač bez duela. Bolje da puno više ne govorim, jer svaki moj intervju se prati, dolaze dopisi iz HNS-a. Kada sam dobio žuti karton protiv Osijek zbog simuliranja, čovjek mi je ušao tijelom i koljenom, bio je čisti kazneni udarac, ali vidim da su sudački eksperti rekli da je čisti žuti karton, da sam naglasio pad. Osim toga su mi poništili gol protiv Osijek koji sam ja zabio, prvi gol su vodili kao autogol, ne znam što im je cilj i zašto im smetam. Mene nije briga, neka me kazne do kraja sezone ako će njima liga biti bolja. Gledaju samo sebe, umjesto nogometi i igrača. Mene imaju na piku, psuju me, a stoperi me udaraju. Suci me ne štite, nego me masakriraju s kartonima. Posljednju sam utakmicu šutio, a izmasakriralo nas je sitnim faulovima koji se na televiziji ne prikazuje jer se suci štite kao lički medvjedi. Igrao sam u četiri kluba u HNL-u, znam kakvo mi je bilo suđenje u pojedinom klubu", rekao je Erceg za Germanijak.

VIDEO Bivši kapetan Hajduka: 'Teren nije najbolji? Sramota i luzerski mentalitet! Tako nećete ništa osvojiti'

Komentara 13

PR
prajdali100
14:54 18.09.2023.

Tomas me je totalno razočarao i kao trener i kao čovjek.Nula bodova.

XY
XYZ52
20:55 18.09.2023.

Za Lokica. Ja o nogometu znam i previse da bi o tome s tobom raspravljao. Neda sam samo igrao nego i analizirao nogomet sirom svijeta i imam ga u malom prstu. A ti? Koje su tvoje reference? Nije sudjenje nuklearnana fizika da je potrebno cijeli zivot studirati. Treba covjek imati malo inteligencije, biti odlucan i imati kako ja kazem 2M (mozak i ti vjerojatno mozes pogoditi sta je drugo M). Koliko Hrvatska danas ima medjunarodnih sudaca? JEDNOG: Duje Strukan koji bi navodno trebao suduti na Euru 2024.. Ocito da nasi suci ne rade svoj posao dobro.

Avatar Stradun
Stradun
14:32 18.09.2023.

Moj pravorijek: 1. -Ovi iz Osijeka dobili zaslužene kazne (trebalo je i strože) 2. Erceg kažnjen prestrogo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije