Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVENIJA KRALJA PELEA

Odmah su mu odali počast: Pele već dobio ulicu u Rio de Janeiru

Death of Brazilian soccer legend Pele in Santos
Foto: DIEGO VARA/REUTERS
1/4
05.01.2023.
u 16:27

Posebno lijepe uspomene vezale su ga uz Maracanu. Ondje je zabio 1000. gol karijere, a i oprostio se od brazilske reprezentacije, i to utakmicom protiv Jugoslavije.

Brazilska nogometna legenda Pele je umro prošli četvrtak, a vlasti u Rio de Janeiru su odlučile nazvati jednu ulicu po njemu. Dio ceste Radial Oeste, u duljini od 1,4 km, blizu stadiona Maracana zvat će se Avenida Rei Pele, odnosno Avenija kralja Pelea.

>> Otkazana je utrka snježne kraljice: 'Dali smo alternativno rješenje, ali je FIS odbio prijedlog'

Pele je umro od raka prošli četvrtak u 82. godini i nakon trodnevne nacionalne žalosti i 24-satnog bdijenja na stadionu njegovog dugogodišnjeg kluba Santosa, trostruki svjetski prvak pokopan je u utorak.

Na stadionu Maracana Pele je 1969. u utakmici između Santosa i Vasco da Game zabio tisućiti gol u karijeri. Godine 1971. na istom se stadionu oprostio od brazilske reprezentacije povodom prijateljske utakmice s Jugoslavijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije