Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA PRIČA

Od danas posrnula Splita jedino je Partizan dao više NBA igrača

Dino Rađa
Miranda Cikotić/Pixsell
10.03.2010.
u 12:30

Split je u prošlosti dao čak pet NBA igrača i sve su to bila gradska dica, a danas se nema za igračke plaće.

Financijska situacija u KK Splitu i dalje je iznimno teška. Igrači su navodno primili tek jednu plaću tijekom cijele ove sezone. Novac koji je stigao od Grada Splita te od prve rate Delaševa transfera potrošen je na podmirenje starih dugova. Igrači se boljemu mogu nadati tek kada stigne druga rata od Žalgirisa, velikana klupske košarke, koji je dao manje NBA igrača od Splita koji ih je dao pet.

I to su sve splitska dica. Nisu dovedeni iz drugih sredina, nego su odrastali na Gripama. Prvi su krenuli današnji predsjednik kluba Dino Rađa i Toni Kukoč (1993.), a za njima Žan Tabak, Bruno Šundov i na kraju Roko Leni Ukić. Jedini klub u Europi koji je odgojio više NBA igrača od Splita jest Partizan koji je u tome gotovo nedostižan. Naime, čak 10 igrača koji su nosili Partizanovu majicu poslije toga su zaigrali u NBA ligi (Divac, Danilović, Drobnjak, Paspalj, Đorđević, Krstić, Rebrača, Perović...).

Cibona je također dala petricu NBA igrača (D. Petrović, Bagarić, Giriček, Planinić, Skelin), s tom razlikom što Skelin nikad nije odigrao niti minutu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije