Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Vratnica spasila slavlje Bugara, CSKA slavio iz jedinog udarca u okvir

Vratnica spasila slavlje Bugara, CSKA slavio iz jedinog udarca u okvir
Foto: Davor Javorović/Pixsell
25.07.2019. u 21:25

Osijek se s gostovanja u Sofiji u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Europsku ligu vraća s 1:0 porazom, ali i spoznajom kako je CSKA itekako prolazan protivnik.

Bijelo-plavima presudio je, naime, jedini udarac kojeg su domaćini uputili u okvir gola.

Početna agresiju domaćina Osijek je brzo zakočio, iako u igri CSKA, očito opterećenog lošim početkom sezone u nacionalnom prvenstvu, nije ni bilo previše rizika. Bugarska momčad (iako je u njoj najmanje Bugara, tek trojica među starterima) isprva dugim loptama tražila robusnog napadača Sowea, no te su pokušaje osječki braniči bez problema čistili, dok je istovremeno nezgodni brzanac Evandro često hvatan u zaleđu. Štoviše vratar Osijeka Ivušić nije u prvom dijelu imao niti jednu intervenciju. Završna statistika prvog dijela apsolutno je bila na strani bijelo-plavih. Osijek je strpljivo gradio igru, u dodavanjima su se tražila sigurna rješenja, nije bilo panike u obrambenim reakcijama, a u napadu su bijelo-plavi bili konkretniji od slavnog protivnika i još kako prijetili, prije svih Antonio Mance, najskuplje plaćeni nogometaš u povijesti kluba iz Gradskog vrta.

Prvo je u 21. minuti nakon odličnog ubačaja Bočkaja tukao glavom s desetak metara no vratar domaćih uspio je obraniti. Pet minuta kasnije imao je još bolji pokušaj, tukao je s ruba kaznenog prostora, no lopta prolazi jako blizu vratnice. Otuda i šteta što je pogodak Osijek iz prvog udarca Bugara u okvir gola. Igrala se 52. minuta kada je nekadašnji U20 reprezentativac Brazila Evandro opalio loptu s 25 metara i eurogolom doveo svoju momčad u prednost, a tribine Stadiona bugarske armije zapalio. Bio je to i jedini udarac bugarske momčad u okvir vrata na čitavoj utakmici.

Taj pogodak očito je zadovoljio Ljupka Petrovića koji je zamjenama dodatno "betonirao" svoju obranu. Istovremeno, trebalo je proći skoro pola sata nakon primljenog pogotka da bijelo-plavi dođu k sebi i samo je malo sreće nedostajalo da utakmicu vrate u rezultatski egal. U 80. nakon ubačaja Bočkaja glavom je jako dobro šutirao Marić ali uz sam okvir vrata, a dvije minute kasnije udarac Kleinheislera zaustavlja vratnica. 

Osijek se s gostovanja kod najtrofejnijeg bugarskog kluba, kojem je suvlasnik i predsjednik najbolji bugarski nogometaš svih vremena Hristo Stoičkov, vraća s golom minusa, no dojam je kako se bijelo-plavi itekako imaju čemu nadati na uzvratu u Gradskom vrtu.

Komentara 7

DU
Deleted user
19:39 25.07.2019.

Ajmoooooo Osječe.....

MA
Marsijanac
21:28 25.07.2019.

Osjek je izgledao potupno bezidejno . Sve se svodilo na ubacaje Bockaja. S takvom igrom nece daleko dospjeti

DH
dalibor.hren
22:11 25.07.2019.

Najgori mogući rezultat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije