Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urugvajski sudac

Objavljeno tko će suditi utakmicu Hrvatske i Kanade

Hrvatska - Maroko
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.11.2022.
u 19:37

Matonte se bavi suđenjem od 2008. godine, u elitnom razredu urugvajskog nogometa debitirao je 2017. godine, a na FIFA-inoj listi se nalazi od 2019. godine.

Urugvajski sudac Andres Matonte (34) sudit će utakmicu 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Kanade koja je na rasporedu u nedjelju.

Asistirat će mu sunarodnjaci Nicolas Taran i Martin Soppi, a četvrti sudac je Peruanac Kevin Ortega. Argentinac Mauro Vigliano bit će VAR sudac, a njegov asistent Urugvajac Leodan Gonzalez. Za VAR zaleđe zadužen je Argentinac Gabriel Chade.

Matonte se bavi suđenjem od 2008. godine, u elitnom razredu urugvajskog nogometa debitirao je 2017. godine, a na FIFA-inoj listi se nalazi od 2019. godine. 

>> VIDEO: Navijač Hajduka u majici Miše Kovača iz Dohe poručio: Hrvatska ide do kraja!

"Najbolji sudac je onaj koji najmanje griješi, ne postoji savršena arbitraža," kazao je Urugvajac za ESPN kada je doznao da će suditi na SP-u u Kataru.

"Moj način razmišljanja je da sudac ne prestaje učiti do posljednjeg dana, sezona za sezonom uvijek pruža priliku za nove spoznaje," dodao je profesor tjelesnog odgoja.

Unatoč mladosti, njegovo imenovanje za Svjetsko prvenstvo nije iznenadilo nikoga u Urugvaju, jer se već nekoliko godina spominje kao jedan od ponajboljih mlađih južnoameričkih sudaca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije