Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjerljiva Cibona

Novi trener debitirao sa "plus 64", a 17-godišnji Krajnović uz ovacije suigrača

26.01.2022.
u 20:48

Ne sjećam se da sam kao trener ikada izborio ovako visoku pobjedu, no nije to moj fetiš. Nemam ništa protiv Furnira, no nakon 17 dana bez utakmica morao sam svojim igračima dozvoliti da se razigraju, nisam im mogao reći da stanu, kazao je Cibonin trener Gašper Okorn

Slovenski stručnjak Gašper Okorn (48) debitirao je na Ciboninoj klupi s vrlo uvjerljivom pobjedom od 64 koša razlike.

- Ne samo da nisam nikad debitirao na novom poslu sa tako visokom pobjedom nego se ja ne sjećam niti da sam ikada pobijedio nekoga sa 64 razlike - kazao je Okorn nako što je njegova momčad u utakmici četvrtfinala Ćosićeva kupa nadigrala košarkaše Furnir Dubrave (124:60) koji rastrčanim domaćinima, željnim igre nakon 17 dana bez utakmica, očito nisu bili dostojan suparnik:

- Meni je bilo najvažnije da Cibona pobijedi jer Cibona mora igrati na završnom turniru nacionalnog Kupa. Uz to sam htio da mi se igrači razigraju, a s obzirom a su bili svježi i gladni igre, a bila je tu i šok-terapija s novim trenerom, onda je sve rezultiralo s tako visokom pobjedom.

Novi Cibonin strateg nas je zamolio da naglasimo sljedeće:

- Ja nemam ništa protiv Furnira. Nije to moj fetiš, neko osobno zadovoljstvo, gaziti suparnike no morao sam sve učiniti da se rastrčimo i razigramo, da se što prije vratimo u film jer u subotu protiv Studentskog centra, u utakmici ABA lige, neće nam biti nimalo lako. I zato im nisam mogao reći da stanu.

Takav odnos snaga iskoristio je Cibonin novi trener da punh 10 minuta (cijelu posljednju četvrtinu u koju se ušlo sa 91:50) dodijeli svom najmlađem igraču, tek pristiglom 17-godišnjem braniču Luki Krajnoviću. A mladac koji je donedavno igrao u nižem rangu (za Bosco) to je iskoristio za šest koševa, tri asistencije, jednu osvojenu loptu i jednu blokadu.

- Mogli smo mu možda dati i više minuta no on je s nama tek dan i pol, a dozvola da može igrati stigla je praktički pet minuta prije početka susreta. Sačekali smo dobar trenutak i omogućili mu da slobodno zaigra - kazao je Okorn.

Kada je zabio svoj prvi koš za Cibonu, a bilo je to u 32. minuti za 93:55, cijela Cibonina klupa skočila je na noge što su činili i prigodom svakog sljedećeg Krajnovićeva dobrog poteza. Bio je to lijep način da se talentiranom klincu izrazi dobrodošlica u momčad.

- Hvala mojim suigračima na toj gesti dobrodošlice, jako su me lijepo primili a to je mladom igraču najvažnije. Igrati za Cibonu bio je jedan od mojih igračkih snova - kazao nam je momak koji je potpisao s Cibonom troipolgodišnji ugovor i za kojeg će se tek čuti.

Inače, u redovima pobjednika najviše su zabili krilo Mateo Drežnjak (21 koš, četiri trice) i američki centar Nathan Reuvers koji se, iz ozljede ramena, vratio sa 24 koša (pet trica) i postotkom šuta od 78 posto. Dvoznamenkasti su bili još i Vildoza (13), Gegić (11), Gnjidić (10) i Branković (10), a među cibosima nije bilo igrača koji nije zabio.

Kod dubravaša najviše su ponudili krilo Samac (15 koševa, 5 skokova) i centar Filip Krajina (13 koševa) a njima i treneru Jeronimu Šarinu sada preostaje maksimalno se truditi u borbi za ostanak u HT Premijer ligi. A pri tome teško da mogu računati na bodove u sljedećoj prvenstvenoj utakmici jer igraju, k'o za vraga, baš protiv Cibone.

 


 

Komentara 1

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
21:21 26.01.2022.

Niš čudno jer europski stručnjak donosi red, rad i prosperitet u balkansku Cibonu i čak uz praznu kasu sada ima ekipa perspektivu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije