Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI DANI

Nižu se kritike: Nole, nisi bio korektan prema Nini, a ni prema Srbiji

Novak Đoković
Foto: Reuters
1/4
01.08.2021.
u 11:40

Đokovićem tim bio je protiv toga da Novak u Tokiju nastupi i u miksu, o tome je i javno govorio Viktor Troicki, ali prvi tenisač svijeta nije ih poslušao. Sad je još jednom platio cijenu svojoj želji da svima udovolji.

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković neće Olimpijske igre u Tokiju pamtiti po dobrome. Dapače, bit će to Igre njegova velikog razočaranja, ostao je bez odličja u obje konkurencije u kojima se natjecao: pojedinačnoj i u onoj mješovitih parova u kojima mu je partnerica bila Nina Stojanović.

Sve je počelo neočekivanim porazom u polufinalu singla. Naturalizirani Nijemac Alexander Zverev bio je lagan kao perce, i sa svojih 198 centimetara iznimno pokretljiv, a protiv sebe je imao Đokovića na kojemu se vidjelo da je već pomalo umoran, morao je igrati po najvećoj vrućini, a njemu to kao zaliječenom astmatičaru nije nimalo jednostavno. Zverev je pobijedio sa 1:6, 6:3, 6:1 i ostavio Srbina bez finala, a nešto kasnije je Đoković i u miksu sa Stojanović izgubio od Rusa Vesnine i Karaceva sa 6:7 (4), 5:7.

Jučer se trebao boriti za dvije bronce, ali izgubio je u singlu (lomeći rekete) od za njega fatalnog Carrena Buste sa 6:4, 6:7 (6), 3:6, pa je tako u nešto više od 24 sata doživio tri poraza, što mu se nikad nije dogodilo.

Sav slomljen, i tjelesno i mentalno, Đoković je odlučio da ne igra meč za broncu u miksu (bronca je pripala Australcima Barty i Peers), službeno zbog ozljede lijevog ramena. Ispričao se Nini i srpskoj javnosti te obećao da će pokušati i na OI u Parizu 2024., no u Srbiji nisu svi baš najbolje prihvatili njegovo objašnjenje.

“Nole, nisi bio korektan prema Nini. A ni prema Srbiji”, “Više od desetljeća u svjetskom vrhu i jedna bijedna bronca otprije 13 godina”, “Hrvatska osvojila više medalja u tenisu nego mi s velikim Đokovićem”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Đokovićem tim bio je protiv toga da Novak u Tokiju nastupi i u miksu, o tome je i javno govorio Viktor Troicki, ali prvi tenisač svijeta nije ih poslušao. Sad je još jednom platio cijenu svojoj želji da svima udovolji. 

>> Pogledajte doček braće Sinković i Damira Martina

Komentara 19

Avatar Tata1208
Tata1208
13:43 01.08.2021.

Kolko pak danas možemo očekivati piskaranja o vašem trofaznjaku? Ne dopiz...vam ni malo?

KA
kajinx
20:01 01.08.2021.

Trebao je Nole samo otići i promjeniti gaćice kao u ranijem sustretu kad je gubio 2:0, onda pobjedio. (Možda je doping kontrola na Olimpijadi stroža)!

OC
October
11:59 01.08.2021.

"Tko srlja na Balkan, taj truje hrvatsku krv." Milan Šufflay

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije