Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVANO

Nikola Karabatić zbog zdravstvenih problema privremeno prekida karijeru. Oglasili se iz PSG-a

nordphoto GmbH / Bratic
17.02.2023.
u 16:58

Loše vijesti stižu za ljubitelje rukometa i navijače francuske reprezentacije

Jedan od najboljih rukometaša u povijesti Nikola Karabatić zbog velikih zdravstvenih problema mora privremeno prekinuti karijeru.  Francuski PSG objavio je da će Karabatić zbog flebitisa desne noge morati pauzirati naredna tri mjeseca. Flebitis je stanje u kojem dolazi do upale i stvaranja ugrušaka u površinskim venama.

Budući da je njegovo stanje izvan okvira klasične sportske medicine, morat će se liječiti u skladu s problemom, a za to vrijeme neće smjeti niti trenirati s momčadi.

- Karabatić će morati slijediti terapiju koja se temelji na antikoagulansima. Ovaj tretman nije kompatibilan s kontaktnim sportovima na visokoj razini, tako da će igrač biti izvan terena najmanje tri mjeseca - objavili su iz francuskog kluba.

 

 

Karabatić ima 38 godina i privremeno će napustiti rukomet, ali to ne mora znači da će završiti karijeru. Karabatić bi se čak mogao vratiti do kraja ove sezone, odnosno na Final Fouru rukometne Lige prvaka u lipnju ako se tamo plasira francuski predstavnik.

 

Komentara 3

BE
Berri
18:56 17.02.2023.

Najpametnije mu je prekinuti igračku karijeru i početi graditi drugu karijeru u rukometu. Trener je teško biti, ali ima i drugih poslova u rukometu.

ŠU
Šugaman
18:42 17.02.2023.

Privremeno ili prijevremeno? Ima on godina

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
20:32 17.02.2023.

Čitam da se flebitis (upala vena sa ugrušcima) uglavnom javlja kod pretilih osoba,starije životne dobi koje se malo kreću i uopće ne bave sportom, također kod trudnica. Mislim da Karabatić ne pripada ovoj klasi pacijenata. Razmišljam, što se to u zadnje vrijeme dešavalo povezano sa ugrušcima (clots). Pada mi na pamet izvjesna gen-terapija ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije