Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PORAZA U POLUFINALU

Nikola Karabatić u emotivnom intervju otkrio planira li u rukometnu mirovinu

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Francuska - Island
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
29.01.2022.
u 20:40

Jedan od najboljih rukometaša svijeta rodom je iz Srbije, no većinu karijere baš poput brata Luke proveo je kao udarna špica najveće rukometne velesile - Francuske.

Nikola Karabatić. Noćna mora generacija hrvatskih rukometaša i navijača. Vođa moćne francuske rukometne reprezentacije za portal Balkan Handball dao je intervju neposredno nakon poraza od Švedske na rukometnom Euru.

I s 38 godina na leđima Karabatić i dalje ima značajnu ulogu u reprezentaciji. Nikola, inače rođen u Nišu, iznio je svoje viđenje dvoboja sa Švedskom, a potom objasnio koliko dugo planira igrati.

26.01.2008., Lillehammer, Norveska - Europsko rukometno prvenstvo, polufinale: Hrvatska - Francuska. Bertrand Gille, Ivano Balic, Nikola Karabatic."nPhoto: Slavko Midzor/PIXSELL"n
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- Mislim da je na naš poraz uvelike utjecala situacija iz prvog poluvremena kada smo s igračem na praznu mrežu primili tri gola manje. Došli su do nas tako i to nas je jako uznemirilo. U prvih deset minuta igrali smo sjajnu obranu, vukli kontre i polukontre, igrali brzo i dobro u napadu, a onda smo izgubili sve što smo gradili s igračem manje. Uzalud smo gubili lopte, svaki put su kažnjavali.

- Našli smo se u zaleđu, ali smo trčali, borili se do kraja, nismo spuštali gard. Na kraju smo ih skoro uspjeli sustići, volio bih ponovno vidjeti zadnju akciju, mislim da je bio faul nad Ludovićem - smatra Karabatić.

28.01.2022., Multifunctional Arena, Budimpesta, Madjarska - EHF Europsko prvenstvo, polufinale, Francuska - Svedska. Nikola Karabatic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Ovo je težak poraz, pogotovo s jednom razlikom. Igrali su odlično, nisu puno propuštali. Veliki je utjecaj imao i crveni karton Porta u finišu.

Polufinale broj 18 za vas, osvojili ste sve... Boli li poraz u ovim godinama koliko i prije?

- Nije kao prije, a ni svaki poraz nije isti. Danas smo izgubili golom razlike, ali sam ponosan na momčad jer smo se borili i vratili u igru. Nije ista stvar i isti osjećaj kad ovako gubimo i kad nas Danci "ubijaju" za devet razlike. Danas smo igrali dobro, iako su oni vodili.

- Ovakvi porazi se ne doživljavaju na isti način kad imaš 37,38. godine. Više sam tužan zbog ovih novih igrača koji nikada nisu igrali finale. Htio sam ih dovesti do finala, ali nismo uspjeli. Pred nama je meč za broncu, nadam se da ćemo uspjeti.

Koliko će dugo igrati Nikola Karabatić? Pariz 2024.?

30.01.2007., Koeln, Njemacka - Svjetsko rukometno prvenstvo; cetvrfinale: Hrvatska - Francuska. Nikola Karabatic."nPhoto: Slavko Midzor/PIXSELL"n
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- Ne znam, stvarno ne znam. Igrat ću dok se osjećam dobro, dok mogu pomoći momčadi. Dok na utakmice utječem više pozitivno nego negativno. Moram reći da sam ugodno iznenađen kako sam izdržao ovaj turnir, i to u paklenom ritmu, s utakmicama svaka dva dana. I meni je to vraški ritam, pogotovo što sam zbog situacije s zaraženim i ozlijeđenim igračima morao više trošiti.

- Pa izdržao sam samo ovo, nadam se da ću izdržati i drugi dio sezone s Parizom. Vidjet ću kako će biti na kraju sezone. Za sada stvarno ne znam koliko ću dugo igrati - zaključio je Karabatić.

Ključne riječi

Komentara 2

BL
blekpanther
21:41 29.01.2022.

Sad se dogovorite opet sa Dancima!

MI
mikster11
22:24 30.01.2022.

Faul nad Ludovićem? 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije