Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED

Nema opravdanja za ovakvu utakmicu, ovakav potop ne smije se dogoditi

Hrvatska Španjolska
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
1/6
12.09.2018.
u 10:30

Ono što žalosti jest činjenica da Hrvatska 70 posljednjih minuta nije pokazala ni "g" od garda svjetskog doprvaka.

Dečki, ovo nije gard svjetskog doprvaka, nema opravdanja za ovakvu utakmicu, ovakav potop ne smije se dogoditi momčadi koja je u Rusiji sjajnim igrama zaludjela nogometni svijet, renome koji smo stekli ne smije se ovako prosipati.

Španjolska je, pokazuju to statistike, najdominantnija domaćinska momčad u svijetu, koja kod kuće natjecateljsku utakmicu nije izgubila već 15 godina, ali ovakav debakl, bezvoljnost i dekoncentriranost teško da smo mogli zamisliti i u najcrnijem scenariju. Dečki, gdje vam je jučer bio onaj ponos s kojim ste igrali u Rusiji, ono zajedništvo kojim ste zaludjeli cijelu Hrvatsku?


Ono što žalosti jest činjenica da Hrvatska 70 posljednjih minuta nije pokazala ni "g" od garda svjetskog doprvaka. Prkos, inat, ili nešto treće Modrić, Rakitić i društvo nisu pokazali čak ni kad je Ramos zabio za 5:0, pa onda Isco povisio na konačnih 6:0. U tim trenucima samo su naši spustili glave, čekajući da utakmica završi i da pobjegnu od sramotne igre koju su pružili na terenu. Veći dio utakmice činilo se kao da nasuprot Španjolaca stoji neki Lihtenštajn ili Luksemburg, a ne momčad koja ima zvijezde Reala, Barcelone, Intera...
Utakmica je, nažalost, pokazala da ipak nemamo širinu kako smo se nadali.

>> Pogledajte i što je Modrić rekao nakon blamaže u Španjolskoj

U odnosu na idealnih 11 iz Rusije, Dalić je sinoć bio bez četiri igrača – Mandžukića, Subašića, Lovrena i Strinića, od 20. minute i bez Vrsaljka, a baš su njihove zamjene (Santini, Kalinić, Mitrović, Pivarić i Rog) jučer bili najlošiji na terenu. 
Dalić protiv moćne Španjolske nije želio odustati od svoje ideje da igramo nogomet, pa je nakon ozljede Vrsaljka u 20. minuti odlučio napraviti riskantan potez te je umjesto desnog beka Intera uveo veznjaka Napolija Roga, očekujući da će s Markom zadržati probojnost po desnoj strani. Ali, Rogu očito nedostaje minutaža u Napoliju, djelovao je potpuno izgubljen.


Doduše, ni Pivarić na drugoj strani nije pokazao puno prema naprijed, ali barem nije toliko plivao u obrani. 
A i Kovačić, na njemu neprirodnoj poziciji na desnom krilu, bio je bezidejan, osim u prvih 15-ak minuta.
 Bila je ovo, dakako, i najlošija izvedba Zlatka Dalića. Na SP-u je bio bezgrešan, ali jučer ga je kolega sa Španjolske klupe, Luis Enrique, nadmudrio. Na presici uoči utakmice Enrique je rekao: “Imam način kako zaustaviti svjetske doprvake” i bio je, nažalost, u pravu.
Što dalje?

Za početak se igrači trebaju međusobno pogledati u oči, i reći si da ovakvu utakmicu više nikad neće ponoviti. A s obzirom na njihov karakter, znamo da su to već učinili jučer.
 Nije kraj svijeta, oni su bez obzira na nokaut u Elcheu i dalje naši voljeni doprvaci. I to jedno jako loše izdanje ne može promijeniti.
Ovo je, srećom, tek prva utakmica u skupini, preostalo ih je još pet da popravimo sliku. Teško je sada vjerovati da postoje realne šanse da budemo prvi u skupini, jer Španjolska je pobjedama na Wembleyju i u Elcheu napravila velik korak prema tom cilju. Nama pak, izglednije je, ostaje borba za drugu poziciju, koja garantira ostanak među elitom i u narednom izdanju Lige nacija.
 Nakon SP-a možda smo previše poletjeli, sada smo se na ružan način prizemljili. Ali, pokazat će vatreni opet da su ponajbolji na svijetu, sigurni smo u to.

>> Pogledajte i Dalićevu reakciju nakon utakmice

Komentara 21

DU
Deleted user
10:40 12.09.2018.

Ta jučerašnja reprezentacija ni nije bila svjetski viceprvak odnosno, drugim riječima, da ode 5-6 njih iz nekog ureda, poznalo bi se, a da se ne govori kako je reprezentacija oslabljena odlaskom npr. Mandžukića u špici napada. Znači, to je trenutno realnost - da smo s konja spali na magarca- i da nismo svjetska špica jer te generacije više nema, otišli, ozlijeđeni itd. Ostao je samo vezni red na razini srebrnih, a obrana i napad su već druga priča. I što je najgore, ovakve - čekaju nas Englezi željni nam se napit krvi.

Avatar Trgovac
Trgovac
11:01 12.09.2018.

Inače igramo još 3 utakmice ne 5 ;) budući da su samo 3 reprezentacije u skupini.

Avatar Trgovac
Trgovac
10:58 12.09.2018.

Ok fale nam igrači. Ok nisu u formi. Ali ovako nešto se ne može dopustiti. Stav je problem. Oni su baš djelovali beskrvno. Nosu grizli. Nisu se borili. Stav je problem. A zamjene umjesto da daju sve od sebe da se dokažu odigraju najlošije. To mi nije jasno. Treba se skupit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije