Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Rog:

Neka Hajduk traži inozemne suce, meni je svejedno tko sudi

Marko Rog
Foto: Marko Prpić/Pixsell
28.02.2016.
u 12:30

– Drago mi je da ću opet vidjeti drage ljude i prijatelje, posebno sam u dobrim odnosima ostao s Bagarićem i Vrgočem, kaže Rog uoči Splita.

Nakon kraće prilagodbe novoj sredini, Dinamov veznjak Marko Rog (20) u jesenskim je utakmicama iskazao i reprezentativni potencijal. Posebno je dobro odigrao u Ligi prvaka, potvrdivši tako da plavi za pet milijuna eura nisu kupili “mačka u vreći”, nego istinsko pojačanje. Međutim, u derbiju protiv Rijeke odigrao je ispod željene razine...

– Slažem se, nisam bio onaj pravi. Igrao sam nešto defenzivnije nego inače, zna se da se najbolje snalazim kad sam iza napadača. No, najvažnije je da smo pregazili Riječane i dohvatili velikih pet bodova prednosti u utrci za naslovom.

Dolaze mi dragi ljudi, ali...

U nedjelju u Maksimir (15 sati) dolazi vaš bivši klub, Split.

– Drago mi je da ću opet vidjeti drage ljude i prijatelje, posebno sam u dobrim odnosima ostao s Bagarićem i Vrgočem. Splitu ću uvijek biti zahvalan što mi je dao priliku za dokazivanje, ali valjda je i njima jasno da nemaju nikakvu šansu u Maksimiru.

Kakvo Dinamovo proljeće možemo očekivati? Je li utrka za naslov odlučena pobjedom protiv Rijeke?

– Ne, ima još 13 utakmica do kraja, mnogo je bodova u igri iako smo napravili velik korak prema cilju pobjedom u derbiju. Ti su nam bodovi donijeli i opuštanje, pa vjerujem da ćemo se samo dizati i biti sve bolji.

A kakva će biti borba za ostanak? Može li se Zagreb spasiti?

– Teško, vrlo teško... Da su svladali Istru, možda bi i mogli maštati o priključku, ali ovako previše zaostaju. A ne bih se upuštao u prognoze tko će ići u dodatne kvalifikacije, bit će to otvorena borba do posljednjeg kola.

Hrvatska javnost s posebnim zanimanjem očekuje derbije Dinama i Hajduka u polufinalu kupa?

– Bit će to iznimno uzbudljivi dvoboji, veselim se tim utakmicama! Naši se ciljevi znaju, želimo osvojiti oba trofeja i smatram da smo dovoljno kvalitetni za to. Naravno, moramo to potvrditi i na travnjaku...

I ja želim više zabijati

Hajduk je tražio inozemne suce za te utakmice stvarajući tako i dodatni pritisak. Kakvo je vaše mišljenje o tome?

– Pogreške se događaju svima, i sucima i igračima! Bilo je i pogrešaka na našu štetu, ali i odluka u našu korist, kao i u Hajdukovu! I toga će uvijek biti. Njihovo je pravo žaliti se i tražiti to što traže i ne bih to previše komentirao, ne zanima me, to je njihova stvar. Meni je svejedno tko će suditi, ipak će najviše igrači odlučivati u tim utakmicama, a ne suci.

Odigrali ste od ljeta 33 utakmice u plavom dresu (12 u Ligi prvaka, 21 u Prvoj HNL), ali zabili ste samo četiri gola, po dva u svakom natjecanju! Malo premalo za ofenzivnog veznog igrača?

– Naravno, i ja bih želio više zabijati. Neke sam utakmice, istina, igrao na defenzivnijoj poziciji, udaljeniji od gola, ali nadam se da će na proljeće znatno češće moje prezime zabljesnuti na semaforu u rubrici “strijelci”.

Izbornik Ante Čačić već vas je upisao na širi popis kandidata za odlazak na Euro u Francuskoj. Maštate li o nastupu na tom velikom natjecanju?

– Sretan sam što se i moje ime spominje u tom kontekstu, znak je to da sam na dobrom putu. Naravno da bih želio igrati u Francuskoj, ali nisam time opterećen. Tek mi je 20 godina, vrijeme radi za mene, samo da budem zdrav, onda će biti i dobrih igara i golova – kazao je Rog.

>>Dinamo se nada da je pronašao rješenje koje će zadovoljiti Uefu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije