Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR UTAKMICE

Ne, ne sanjate otvorenih očiju: Ovo mogu samo Hrvati, a to najbolje opisuje jedan stih iz 'Čavoglava'

KATAR 2022 - Livaković odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
05.12.2022.
u 19:36

Čudesno je oživljavanje kemije između izbornika i njegovih izabranika, tog jedinstvenoga stanja duha svojstvenoga samo Hrvatima. Najbolja parafraza odnosa u toj zadivljujućoj galaksiji jedan je stih hita Čavoglave: 'Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi!'.

Ne, ne sanjate otvorenih očiju – Hrvatska je ponovno, drugi put zaredom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Ukupno treći put u posljednje 24 godine, jedna od samo sedam zemalja svijeta čija je reprezentacija to ostvarila barem tri puta i naravno – najmanja među njima. Patuljak među gigantima poput Brazila, Argentine, Francuske, Njemačke...

U bazi tog nezaustavljivoga pobjedničkoga zamaha čudesno je oživljavanje kemije između izbornika i njegovih izabranika, tog jedinstvenoga stanja duha svojstvenoga samo Hrvatima. Najbolja parafraza odnosa u toj zadivljujućoj galaksiji jedan je stih hita Čavoglave: 'Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi!'. 

Jednom braća, kao što je bilo u Rusiji, zauvijek braća. Nikad se međusobno ne ostavljaju na cjedilu, nikada se ne predaju, nikome ne popuštaju i nikome se ne podčinjavaju.

Da, oni su ovdje u arapsku pustinju došli čvrsto odlučni osvojiti svjetsku titulu. Sada je napokon vrijeme da im počnemo vjerovati. Jer, oni su to u stanju, ne sumnjajte!

Novi iskorak u svjetsku elitu, u nezamislivoj, iscrpljujućoj drami s Japancima, remek-djelo je vratara Dominika Livakovića, našega tihoga, skromnoga habibija, kako bi rekli Arapi, našega miljenika, čije će reakcije hobotnice u branjenju penala ući u antologiju svjetskih prvenstava!

Ova je čudesna pobjeda nagrada i izborniku Zlatku Daliću. Taj iskusni, oštroumni Livnjak nije mogao u sedam dana priprema za SP postići s momčadi na terenu savršenu usklađenost moćne filharmonije, ali je ponovno dobio ono što je na turnirskom natjecanju presudno: ozračje u kojemu nema podjela, iskrenja i durenja, nego samo iskrena i beskompromisna posvećenost cilju. Takvima, galvaniziranima na najjače, našim igračima uvijek ćemo zapljeskati, pa i onda kada izvedba na travnjaku nije impresivna.

Hrvatskoj reprezentaciji znalo se nekada, zbog njezine lepršavosti, atrakcije i majstorstva, tepati da je europski Brazil. No taj naš 'Brazil' nikada još u četiri utakmice nije uspio nauditi pravome Brazilu, izgubivši u tri navrata. Sada je došlo vrijeme za vraćanje dugova, jer ako želiš svjetski naslov, taj nogometni Sveti gral, moraš se više puta namučiti. I pobjeđivati najbolje.

>> Pogledajte slavlje vatrenih

KATAR 2022 - Livaković odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva
1/12

Komentara 18

VO
Votum
20:02 05.12.2022.

Ok, a sad Dasoviću priznaj da su Lovren i Gvardiol (uz Livakovića) iznijeli rezultat ove utakmice na svojim plećima!

DU
Deleted user
21:06 05.12.2022.

Koje bezvezno lupetanje samo je pokušaj skrivanja tuge jer je piskaralo bilo spremili pljuvacinu.

DU
Deleted user
22:10 05.12.2022.

ko moze da se raduje ovoj pobjedi nako ovako katastrofalne igre znaci da malo zna o nogometu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije