Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćosićev kup

Nazor: I provociranje je dio folklora, a sport bez folklora nebi vrijedio

Cibona
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
16.02.2018.
u 07:00

Dao Bog da je u svakoj dvorani u ovoj državi takva atmosfera kao u Višnjiku jer onda nam košarka ne bi bila tu gdje je sada, ističe Ante Nazor

Uz puno muke i rastrzanu igru koja nije plijenila, košarkaši Cibone uspjeli su pobijediti Škrljevo (0:72) i tako se plasirati u polufinale Ćosićeva kupa. Žorić je zabio 17, kapetan Rozić je pak bio ključan faktor preokreta (15 koševa), a Novačić je u završnici pogodio dvije trice za miran san.

Premda je zadarska publika tijekom cijele utakmice bodrila Škrljevo, organizatori završnog turnira Ćosićeva kupa ipak su dobili ono što su priželjkivali - polufinalni sraz s Cibonom. Jer samo "najdraži neprijatelj" može u petak u 19.30 može napuniti dvoranu Višnjik, što se ne može reći da bi se dogodilo da je kojim slučajem slavilo Škrljevo.

A to bi se možda i dogodilo da dotad ponajbolji igrač Škrljevčana Davor Konjević krajem treće četvrtine nije napravio četvrtu osobnu pogrešku, a odmah nakon toga (radi prigovora) i petu. Igrač koji je zabijao trice i sa devet metara to je prokomentirao ovako:

- Cijelu četvrtinu cibosi su šutirali puno bacanja i kod nas se stvorila neka nervoza oko toga. U tom trenutku ja sam mislio da to nije bio prekršaj pa sam prigovorio i olako dobio tehničku. Sudački kriterij više je odgovarao cibosima jer oni su naučeni na kontakt i to je presudilo.

Tehničku je dobio i zamjenski trener Mirko Šćekić (glavni trener Rajković je zaradio gripu) koji je to ovako opisao:

- Dvije-tri odluke bile su sporne, a ja u tim trenucima nisam bio hladne glave. No, neki put se ne možeš zaustaviti, kažeš nešto što nisi trebao i reagiraš kako nisi trebao. No, ima nekih stvari koje u statistici bodu oči, a to su slobodna bacanja kojih su cibosi izveli 27, a mi 13. Osim toga, Cibona je imala 19 napadačkih skokove i to je detalj na kojem smo izgubili utakmicu.

Ni igrač ni trener nisu reagirali na način na koji su to činili njihovi navijači koji su na mnoge sudačke odluke skakali, a kada kažemo navijači Škrljeva onda mislimo i na sve one Zadrane koji su navijali protiv Cibone. No, to je bila samo uvertira u ono što za Cibonu slijedi u petak u 19.30. na koju temu je trener Zagrepčana Ante Nazor kazao:

- Imao sam priliku to osjetiti i s druge strane, sa Zadrove klupe i dao Bog da je u svakoj dvorani u ovoj državi takva atmosfera jer onda nam košarka ne bi bila tu gdje je sada.

S obzirom da je riječ o utakmici za trofej, za očekivati je da će navijanje protiv Cibone biti još i jače nego u običnim ligaškim utakmicama.

- Što bi vrijedilo bez toga. Uostalom, Zadar nije osvojio trofej u Višnjiku otkako se ovamo preselio iz Jazina.

Nazor je bio trener Zadra dvije sezone, od 2014. do 2016., a najdraža pobjeda mu je bila jedna u ABA ligi protiv Partizana:

- Bila je to luda utakmica u kojoj se u posljednje četiri sekunde zabilo devet koševa pa su zvali i neki ljudi iz NBA lige jer kažu da se ni kod njih desetak godina takvo što nije dogodilo. A susret će se pamtiti po košu Travisa za pobjedu sa zvukom sirene nakon što smo za posljednji napad imali 0.8 sekundi.

To kako je Nazor nacrtao posljednju akciju iz auta, za koš Travisa, pogledao je i najbolji košarkaš svijeta LeBron James.

- LeBron je bio Travisov suigrač u srednjoj školi pa je to i njemu bilo drago vidjeti.

Spreman je Nazor i na neprimjerena dovikivanja na njegov račun.

- To bi moglo biti 50-50 posto između vrijeđanja i simpatija jer ja u Zadru imam više prijatelja nego u svom Splitu. No, to je dio folklora i sport ne bi toliko vrijedio bez toga.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije