Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči SP-a

Najveća je gužva na crti, od četvorice igrača, dvojica neće u München

03.01.2019.
u 12:51

Bude li kakvih ozljeda ili budemo li trebali pozvati naknadno igrača ili igrače, neće biti problem da dođu u roku od 24 sata s obzirom na to da je Njemačka blizu - kaže Lino Červar

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, na završne pripreme uoči Svjetskog prvenstva koje će 10. siječnja početi u Njemačkoj i Danskoj poveo je 20 igrača. No, u München će povesti četiri igrača manje.

- Prvi smo put u povijesti odlaska na svjetska prvenstva odlučili voditi samo 16 igrača, dakle svi koji idu bit će u zapisniku. Igrači koji su višak bolje da se nastave pripremati u svojim klubovima nego da gube vrijeme na tribini. Bude li kakvih ozljeda ili budemo li trebali pozvati naknadno igrača ili igrače, neće biti problem da dođu u roku od 24 sata s obzirom na to da je Njemačka blizu - kaže Lino Červar.

1/4

Na pitanje gdje je najveća gužva, Lino spremno odgovara:

Specijalist je siguran

- Na mjestu kružnih napadača. Na pripremama imamo četvoricu pivota - Kozinu, Musu, Šipića i Šušnju. Sva četvorica su jako dobra u obrani, ali i u napadu. Vidjet ćemo nakon utakmica s Crnom Gorom i Italijom tko će se od njih nametnuti za Svjetsko prvenstvo.

Od 20 igrača, sigurno će otpasti jedan od trojice vratara, jedan do četiri kružna napadača i jedan od tri desna vanjska. Ostaje pitanje hoće li se Červar odreći jednog od lijevih vanjskih ili će na SP ići samo s jednim desnim krilom.

Što se tiče vratara, iskusni Šego i Stevanović u prednosti su u odnosu na puno mlađeg Filipa Ivića. Štrlek i Mandić su sigurni na mjestu lijevog krila. Mandić je dobio prednost u odnosu na Mihića jer igra jako dobro u obrani.

Na desnom krilu siguran je Zlatko Horvat, a Červar bi se mogao kockati i ne voditi drugo desno krilo, Ivana Vidu iz našičkog Nexea. Alan Blažević je jedini specijalist za obranu i naći će se među putnicima za Svjetsko prvenstvo.

Koji će se kružni napadači izboriti zaista je u ovom trenutku nezahvalno prognozirati. Kozina i Musa imali su sjajnu polusezonu u njemačkim klubovima Göppingenu i Magdeburgu.

1/4

Šipić je bio jedan od najboljih igrača Nexea u prvom dijelu sezone, a Šušnja je pokazao velik napredak, posebice u obrani. Od tri desna vanjska, Luka Stepančić i Jakov Vranković su u prednosti pre Lukom Šebetićem i s time bi Lino trebao imati najmanje dvojbi.

Sliškovićev povratak

Što se tiče vanjskih igrača, teško da će Červar bilo kojeg otpisati. Na mjestu lijevog vanjskog tu su Jaganjac, Slišković i Duvnjak, a na mjestu srednjeg vanjskog Cindrić i Karačić.

- Najviše me zanima u kakvom je stanju Ivan Slišković kojeg dugo nije bilo u reprezentaciji - naglasio je Lino Červar.

Sliškovića je u reprezentaciju uveo Slavko Goluža, na Europskom prvenstvu u Danskoj 2014. godine. Igrao je Slišković na SP-u 2015. te na Europskom prvenstvu 2016. kada je Hrvatska osvojila broncu. Potom ga nije bilo sve do danas, što zbog ozljede što zbog bolesti.

- Odlično se osjećam. Igram dobro i odlazak u Göppingen bio mi je pun pogodak. Igranje u tako jakoj ligi mi je dosta pomoglo da uđem u formu i vjerujem da mogu puno pomoći na Svjetskom prvenstvu - istaknuo je Slišković koji se nameće kao jedno od rješenja u situaciji kada zbog operacije nema Marka Mamića.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Komentara 1

DU
Deleted user
13:22 03.01.2019.

Nije mi iskreno jasno da je Mandić bolji od Lovre Mihića???? Lovro je dobri duh reprezentacije... samo se nadam da će uhvatiti bar 7 mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije