Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET ISPALI AMATERI

Samo titula prvaka sada spašava luzere koji su najskuplji Hajduk u povijesti

Solun: Uzvratni susret 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, PAOK - Hajduk
Foto: RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS
1/4
17.08.2023.
u 22:36

Osvojen Kup i juniorsko finale Lige prvaka više neće maskirati gubitnički mentalitet Hajduka u ključnim i spasonosnim utakmicama koje za klub znače egzistenciju, a za Jakobušića i upravu ono po čemu će ih pamtiti povijest Hajduka

Najskuplja momčad Hajduka ikad, vrijedna oko 50 milijuna eura, ispala je iz Europe nakon teškog poraza, nakon kadetskih pogrešaka i neoprostivih promašaja koje su kreirali njegovi najvažniji, ključni i najskuplji igrači. Marko Livaja i Filip Krovinović mogli su dovesti Hajduk do preokreta, njihove šanse bile su praktički ziceri, dok je Hajduk već od rane faze hvatao zaostatak od 1:0 nakon jedanaesterca koji je skrivio Odjidja-Ofoe, najiskusniji Hajdukov igrač s više od 500 utakmica u karijeri i više od 70 u različitim europskim natjecanjima.

Stopostotnu šansu zapucao je pred kraj prvog dijela i Sahiti, pa iako je Hajduk statistički stajao bolje u prvom dijelu utakmice te je mnogima djelovalo da igra bolje od PAOK-a, ali nema baš sreće kao prije tjedan dana na Poljudu, istina je drukčija, Hajdukovci su opet ispali amateri iako imaju i dovoljno iskustva, i ozbiljno odrađen prijelazni rok iza sebe, i dovoljno vremena za slaganje momčadi oko Ivana Leke koji je katastrofu u Solunu pokušavao spasiti prebacivanjem Mlakara u napad, a Livaje na krilo. Tim potezom nije dobio ništa, osim što je do kraja primio još dva gola, a jednog od njih skrivio je upravo igrač kojeg je postavio umjesto Ferra. Nije pomogao ni Marokanac Benrahou.

GALERIJA PAOK porazio Hajduk rezultatom 3:0

Solun: Uzvratni susret 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, PAOK - Hajduk
1/7

Leko na terenu nije imao igrače koji mogu pobijediti jednako vrijednu, ali puno ozbiljniju momčad protiv koje je Hajduk uspio igrati nogomet tek 15-ak minuta. Stvarali su šanse, i to one koje se ne smiju promašiti ako se računa na ozbiljan proboj u Europu. Tamo Hajduka nije bilo od 2010. godine, a nanizali su se užasi poput poraza od Dile Gori i Tobola. Predsjednik Jakobušić proživio je oba, preživjet će vjerojatno i ovaj, ali jasno je da samo naslov prvaka Hrvatske spašava Hajduk od sezone pravog debakla.

VEZANI ČLANCI:

Osvojen Kup i juniorsko finale Lige prvaka više neće maskirati gubitnički mentalitet Hajduka u ključnim i spasonosnim utakmicama koje za klub znače egzistenciju, a za Jakobušića i upravu ono po čemu će ih pamtiti u povijesti Hajduka. Ovo je zadnja sezona koju Jakobušić odrađuje u sklopu svog mandata i ispadanje od PAOK-a za njega je golem udarac: momčad i dalje jako puno košta, velikih transfera nema u najavi – izuzev talenta koji posjeduje  Pukštas – ni volje, energije i spreme ključnih igrača poput Krovinovića, Sahitija i Livaje za kojeg će ovo biti posebno bolno ispadanje jer s Hajdukom je zaslužio više. Sve će sada pasti na račun Jakobušića.

Klub je iz fantastične energije i sklada opet upao u depresiju, a sve to navijači i osjetno financiraju. Ovo je ozbiljan Hajduk za HNL, ali u Europi je smiješna momčad gubitničkog mentaliteta. I to je, uz smjene čak 56 trenera od zadnje titule prvaka, najveća konstanta kluba zadnjih desetak godina. Svaka čast na marketingu i broju članova, to su brojke za veliki respekt, ali nogomet se igra za golove. Hajduk nije uspio zabiti u tri zadnje utakmice u Europi.

VIDEO Neugodan doček u Solunu: Navijači uzvikivali 'Srbija' i na tribini postavili uvredljive poruke

 

Komentara 48

FR
freeshooter
23:13 17.08.2023.

...sve je to do majstora iluzije, koji ju grade na masama i atmosferi... ali krug se opet polako zatvara, u osnovi ostaje samo realnost... u HNLu opet borba za 2 mjesto, rekao bih i 3 mjesto, u europi opet katasrofalni rezultati... i sve je to do vođenja i sportske politike... i do besplatnih stranaca, drugorazrednih pojačanja, koje dovodi... gle, stranac, drugorazredni sportski direktor... a mladi talenti, potvrđeni, neka sjede ili se sele... no ništa novo, ovo sve je već tradicionalno i viđeno, glavno je prebaciti na ono... bit će bolje druge godine, sigurno i zajamčeno...

DI
DijeKusrač
23:10 17.08.2023.

Nije Hajduk imao sreće i rutine. Nije sve tako crno. Jedino, nije mi jasno zašto stalno kmeče...

Avatar mrIvan
mrIvan
00:06 18.08.2023.

Baš da je Hajduk luzerska momčad - pretjerano je reći. Ali kao i Dinamo i Hajduk ima problem kondicije. Nije mi jasno kako profići mogu biti tako loše fizički pripremljeni. Grci mogu biti mediokriteti (kao što PAOK jest) ali imaju vrhunsku kvalitetu - bolje i više trče od Hajduka. Kako ćeš okrenuti -1 ako nećeš trčati i pritiskati? A u Hajdukovih prvih XI još najbolje i najviše trči Điđa s 35 na leđima. Zato mi je žao da nije bilo više klinaca - bar od drugog poluvremena. Ono jalovo prenemaganje Krovinovića ili desnog beka stvarno nema smisla ni gledati a još manje financirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije