Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILIČNO STROGO

Najpoznatiji francuski list objavio popis najboljih izbornika, nitko nije očekivao poziciju koju je Dalić dobio

KATAR 2022 - Dalić i Kovačić održali konferenciju za medije uoči utakmice s Marokom
Goran Stanzl/PIXSELL
20.12.2022.
u 13:23

Ispred Dalića su se tako našli svi izbornici koji su se plasirali u polufinale, ali su se zato iza našli izbornici Brazila, Portugala i Španjolske. Dodajmo, kako je među najbolje igrače turnira prema francuskom listu izabran i hrvatski vratar Dominik Livaković.

Francuski sportski list L'Equipe tijekom cijelog Svjetskog prvenstva pratio je nogometaše i izbornike u Kataru te ih ocijenjivao. Na kraju Mundijala sve su ocjene zbrojili te izračunali prosjek i objavili top ljestvicu igrača i izbornika. I dok je već poznato koji su igrači među najboljima, za što su uostalom dodijeljene i nagrade, ostalo je otvoreno pitanje o najboljim izbornicima.

Za razliku od nagrada za igrače koje je FIFA dodijelila samo onima koji su igrali finale, najbolji izbornik pravo je iznenađenje. Riječ je o Grahamu Arnoldu, izborniku Australije koji je za vođenje utakmica dobio ocjenu 6.75. Sljedeći je Japanac Hajime Moriyasu koji je ocijenjen sa 6.50, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić je tek na osmom mjestu s prosječnom ocjenom 6.14.

Ispred Dalića su se tako našli svi izbornici koji su se plasirali u polufinale, ali su se zato iza našli izbornici Brazila, Portugala i Španjolske. Dodajmo, kako je među najbolje igrače turnira prema francuskom listu izabran i hrvatski vratar Dominik Livaković.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> Specijalna SP emisija: Lom u studiju, Ćiro se javio u suzama: Ma čudo, baš me briga za stručnjake, mi smo velesila!

 

Ključne riječi

Komentara 25

BS
Berekin ST
15:14 20.12.2022.

Samo kompletni id.ot ili neko kome smeta sto Dalic ispred svega stavlja Boga, domoljublje i obitelj moze omalovazavati njegov uspjeh. Mislim da covjek koji je na dva zadnja prvenstva osvojio 2 medalje zasluzuje bar da ga u suprotnom ne komentirate, ako ne radi postivanja prema njemu onda bar iz samopostovanja jer to sto balite vise govori o vama samima nego o njemu. Pozz

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
16:51 20.12.2022.

Po nekima Ćiro koji je bio 3 nije imao pojma a sad Dalić u 4 godine bude 2 i 3 pa ni on nema pojma.......hahahahaha....poprilično smiješno !!

BL
blackeder2022
19:14 21.12.2022.

On i nema pojima kako je osvojio bronzu kao ni srebro u Rusiji.Tip ima vanstanardno nadarenu generaciju koja bolje igra sama,nego kad ju on "vodi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije