Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINAL FOUR

Ponos Hrvatske: Zagrepčani Simon i Mijatović u finalu Eurolige protiv Barcelone

Kosarka
Sanjin Strukic/PIXSELL
28.05.2021.
u 21:14

Dokazavši da je vrstan taktičar, zagrebački đak na klupi CSKA, Dimitris Itoudis je sa svojim CSKA-om umalo nadoknadio zaostatak od "minus 21" iz treće četvrtine

Baš kao i 2019. košarkaši Anadolu Efesa izborili su finale Eurolige. Prije dvije godine, istanbulska momčad izgubila je u finalu od CSKA, od sastava kojem su to vratili u današnjem polufinalu (89:86) igranom u Kolnu, a  Barcelona je nadigrala Armani Exchange sa 84:82 (27:24, 24:18, 16:29, 17:11).

Tako su u priliku da osvoje svoj prvi naslov prvaka Europe došla dva Zagrepčana, ljevoruki branič Krunoslav Simon i vrlo studiozni pomoćni trener Tomislav Mijatović.

Simon je u ovoj pobjedi bio treći najkorisniji igrač pobjedničkog sastava uknjiživši 10 koševa, šest skokova i tri asistencije. Prednjačili su razigravač Vasilije Micić (25 koševa), koji je u posljednjoj četvrtini ispao radi pet prekršaja, te centar Sanli sa 19 koševa i 8 skokova.

Moskovljane je predvodio Will Clyburn (26 koševa) najzaslužniji što je sastav grčkog stručnjaka Dimitrisa Itoudisa skoro pa nadoknadio zaostatak od 21 koša iz 25. minute utakmice (39:60) odnosno onih "minus 16" s početka posljednje četvrtine (55:71). Štoviše, kod 86:88, imao je ovaj Amerikanac i šut za pobjedu ali nije uspio zabiti pobjedonosnu tricu preko Efesova sunarodnjaka Singletona.

Baš kao i u dvije madridske utakmice četvrtfinala protiv Reala, Efesu se opet dogodilo da je u posljednjoj četvrtini posve stao ali je, srećom po njih, stvorio dovoljnu zalihu koševa dok im je dobro išlo. Problem je adresirao i trener Ergin Ataman:

- Opet nam se to dogodilo. Igrali smo savršeno tri četvrtine i onda smo stali u četvrtoj. Uz svo poštovanje Clyburnu, koji je slomio našu obranu, ipak smo mi ti koji smo im povratak omogućili svojim nevjerojatnim napadačkih pogreškama. Ja se uistinu nadam da ovakve pogreške nećemo raditi u finalu.

Malo je nedostajalo da promućurni trener Moskovljana Dimitris Itoudis, student zagrebačkog KIF-a, nadmudri turskog kolegu od kojeg je, bjelodano, bolji taktičar.

Efes će u nedjelju za svoj prvi europski naslov igrati protiv boljeg iz drugog polufinala, iz dvoboja Barcelone i Armanija.

Ključne riječi

Komentara 1

UM
umnjak
16:43 29.05.2021.

Odlcna polufinala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije