Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZDANICA ISTRE

Dinamo kao zamjenu za Petkovića vidi Japanca koji bi mogao zasjeniti i Miuru

28.05.2021.
u 10:00

Jasno je da će se puno o Taichiju Hari pitati Španjolce, a oni ga sigurno neće pustiti ''za kikiriki’' kad čuju da ga želi kupiti najbolji i najbogatiji hrvatski klub.

Dinamo je imao jednog Japanca, a nije nemoguće da uskoro u Maksimir stigne novi. Stariji se svakako sjećaju Kazuyoshija Miure, legendarni King Kazu danas je sa svoje 54 godine još uvijek aktivan. Doduše u Yokohami se nije naigrao u ovoj sezoni, upisao je jednu minutu u prvenstvu i u tri nastupa u kupu 44 minute.

U Dinamu je bio samo pola godine, te 1999. nije uspio postići pogodak iako mu je trener Velimir Zajec dao priliku, pucao je jedanaesterac, ali nije pogodio.Na kraju se brzo razišao s plavima koji su ga se olako riješili, ne zbog njegovih igračkih vrijednosti koliko zbog marketinških. Jer tada su charter letovi dovozili poklonike Miure na utakmice Dinama, tadašnje Croatije.

No, sad bi taj drugi Japanac mogao stići u Dinamo i možda ostaviti puni dublji trag od svog legendarnog zemljaka. Riječ je o Taichiu Hari, koji je rođen 1999., godine kada je Miura bio stanovnik Zagreba. Taj 190 centimetara visoki napadač ovog je proljeća igrao u Istri 1961 i prilično se svidio. Toliko da je za sebe zainteresirao i Dinamo.

Zamjena za Petkovića

Naime, plavima treba još jedan napadač iako ih i zasad na ‘papiru’ ima dosta. Uz standarne Brunu Petkovića i Marija Gavranovića, s posudbe se vraćaju još dvojica, Komnen Andrić iz ruske Ufe u kojoj je odigrao 19 utakmica i postigao pet pogodaka, te Sandro Kulenović koji je bio u Rijeci i u 37 nastupa postigao osam pogodaka. Trener Damir Krznar imat će ih na okupljanju 11. lipnja, ali je pitanje hoće li se njih dvojica naći među 30 igrača koje će voditi na pripreme.

Plavi su ‘bacili oko’ na napadača Šibenika Denija Jurića, navodno je sve bilo blizu dogovoru, no onda je negdje zapelo, pa bi se plavi mogli okrenuti Japancu Hari. Obojica su visoki, ali dobro barataju s loptom, imaju dobru tehniku, dobro igraju i u defenzivnom smjeru, znaju napadati sparničke stopere, raditi presing na zadnju liniju i mogli bi bit zamjena za Brunu Petkovića ode li on iz Dinama.

Hara bi želio u Man. United

Hara je ove zime došao u Istru iz Tokija za čiju je prvu momčad odigrao 38 utakmica i postigao tri pogotka te u 71 nastupu za rezervnu momčad upisao 28 pogodaka. U Istri su svi zadovoljni s njim, i u igračkom i u ljudskom smislu. u 14 utakmica u prvenstvu zabio je samo dva pogotka, ali je zato briljirao u kupu, u četiri utakmice u kojima je igrao postigao je šest pogodaka. Od toga i dva u finalu kupa, u ludoj utakmici u kojoj j na kraju slavio Dinamo sa 6:3, a zabio je i Rijeci u polufinalu, te dva Orioliku i jedan Šibeniku.

Ne čudi što je za njega već bilo upita, pa ni to što je za njega zainteresiran Dinamo. No, tek treba vidjeti mogu li ga plavi dovesti. On je u Istru stigao na kratki ugovor do kraja ove sezone, ali s opcijom na još tri godine. Uz to, kako je španjolska grupacija vlasnik Istre, a ujedno ta grupacija vodi i španjolski Alaves, jasno je da će se puno o Taichiju Hari pitati Španjolce, a oni ga sigurno neće pustiti za ‘kikiriki’ kad čuju da ga želi kupiti najbolji i najbogatiji hrvatski klub. Po transfermarktu mu je vrijednost 450.000 eura, no to nikad nije pravo mjerilo kad se posao krene konkretizirati.

Taichi Hara je čak više bio krilo nego središnji napadač, no u Istri je igrao špicu i to prilično dobro. Stoga mu je glavni uzor Francuz Thiery Henry, a od naših mu je Mandžukić draži od Modrića. Nogomet igra još od vrtića i uvijek je želio biti nogometaš, igrati u Europi. Zimus je imao ponude iz Poljske i iz Istre, te je odabrao Hrvatsku kao zemlju koja je svjetski doprvak. Jednog bi dana želio igrati u Manchester Unitedu, a možda bi mu veliki korak prema tome mogao biti dolazak u Dinamo. No, tek se o tome počelo pričati, a nije nemoguće da se opet aktiviraju i pregovori s Jurićem iz Šibenika.

Komentara 4

ST
stefj
10:20 28.05.2021.

Ako ode Petković, teško će ga se zamijeniti. Nema nekog niti sličnog igrača kojeg si Dinamo može priuštiti, navedeni igrači nisu niti blizu... Tako da u slučaju odlaska, Dinamo mora mijenjati taktiku, više ne može igrati kao sada.

DU
Deleted user
10:22 28.05.2021.

" oni ga sigurno neće pustiti za ‘kikiriki’...ovdje vidimo utjecaj američkog engleskog...working for peanuts ...Zar pored našeg lijepog jezika ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije