Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Na otvaranju All-Star vikenda: SAD bolji od 'ostatka svijeta'

NBA - revijalna utakmica
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
16.02.2019.
u 11:16

Amerikanci su dominirali u većem dijelu utakmice, a publika je mogla uživati u sjajnim potezima igrača

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je momčad Svijeta u kojoj nije bilo hrvatskih košarkaša, u dvoboju "Zvijezda u usponu" rezultatom 161-144 čime je otvoren NBA All-Star vikend koji se održava u Charlotteu.

Susret "Zvijezde u usponu" organizira se proteklih pet godina u sklopu All-Star vikenda, a ovo je za momčad SAD-a druga pobjeda protiv igrača iz 'ostatka svijeta'. 

>> Pogledajte video: Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Amerikanci su dominirali u većem dijelu utakmice, a publika je mogla uživati u sjajnim potezima igrača. Za najkorisnijeg igrača utakmice izabran je košarkaš LA Lakersa Kyle Kuzma koji je predvodio SAD do pobjede s 35 koševa i šest skokova. Jayson Tatum (Boston Celtics) je dodao 30 koševa uz devet skokova, a Trae Young (Atlanta) 25 koševa i 10 asistencija.

- Znam da je ovo bila revijalna utakmica, ali drago mi je što sam izabran za najkorisnijeg igrača - kazao je 23-godišnji Kuzma dodavši:

- Na All Star vikendu sam nastupio i prošle godine i nisam bio zadovoljan svojom igrom, ali niti našim porazom. Ovoga puta je bilo bolje. Na parketu je bilo niz sjajnih igrača, pravih zvijezda.

U momčadi Svijeta najefikasniji je bio Australac Ben Simmons (Philadelphia 76ers) s 28 koševa i šest asistencija, dok je Finac Lauri Markkanen (Chicago Bulls) dodao 21 koš i šest skokova.

Slovenac Luka Dončić je za 24 minute ubacio 13 koševa uz devet asistencija i pet skokova, dok je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ubacio 15 koševa uz šest asistencija.

All-Star vikend se nastavlja natjecanjem u gađanju trica, zakucavanju i košarkaškim vještinama, dok je 68. izdanje All-Star utakmice na programu u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije