Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči finala

Modrić: Vraćamo im dug za Thurama, tada smo bili jako tužni

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
13.07.2018.
u 16:16

– Zlatna lopta? To me svi pitaju, ali ne opterećujem se, meni je reprezentacija najbitnija

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić živjet će u neizvjesnosti sve do kraja finalne utakmice; ne samo zbog ishoda najveće predstave u kojoj je ikada sudjelovao, nego i zbog odluke o Zlatnoj lopti. Naime, peteročlani Fifin žiri (Parreira, Roxburgh, Amunike, Milutinović, Van Basten) o najboljemu će igraču SP-a odlučiti tek prije kraja finalne utakmice...

Zlatna lopta? To me svi pitaju, ali ne opterećujem se, meni je reprezentacija najbitnija, već smo napravili nešto nevjerojatno, već smo sad napravili nešto strašno, ali ostat će žal ako ne napravimo taj zadnji korak – kazao je uvijek skromni Luka i dodao:

Tko ne sanja dizanje pehara

– Nevjerojatno je što ova momčad radi, kako se bori, kako ne odustaje, to nema nigdje! Napokon su nam se i poklopile stvari koje nas nisu pratile u prijašnjim turnirima. Mislim da smo zaslužili sve ovo što nam se događa, radili smo puno godina za ovo, na kraju, to nam se i vraća.

>> Pogledajte novi Večernji Pressing by Igor Štimac s Lovrenom, Mandžukićem, Subašićem

Hoćete li i na godišnji zajedno?, zezamo Modrića.

– Teško, već smo mjesec i pol zajedno. Ma samo da uspijemo podići taj trofej, lako ćemo se za sve dogovoriti.

Je li ovo najveći uspjeh hrvatskog sporta?

– Bez obzira na to što se dogodi u finalu, ovo je najveći uspjeh hrvatskog sporta, ali imamo sve predispozicije da budemo prvaci. Puni smo samopouzdanja, karaktera, imamo sve što treba imati ekipa da bude prvak svijeta. Bit će velika borba protiv Francuza – kaže Luka.

Vi podižete pobjednički pokal, je li vam prošlo kroz glavu?

– Prošlo mi je kroz glavu milijun, ma milijardu puta, vjerujem da se može ostvariti. A jesmo li svjesni gdje smo? Vjerojatno nismo. Baš smo u svlačionici razgovarali da smo toliko iscrpljeni da nismo ni mogli slaviti, više smo slavili nakon Rusije nego nakon Engleske. Baš smo iscrpljeni, ali ponosni i sretni zbog ovoga što smo ono što smo napravili. Mnogi su govorili da smo umorni, da smo ovakvi, onakvi, pokazali smo da to nije istina, da je ova ekipa spremna maksimalno i da možemo bez problema igrati tri produžetka zaredom – naglašava naš kapetan.

Luka Modrić
1/1

Kakvi su Francuzi?

– Najteži suparnik koji nas očekuje na Svjetskom prvenstvu, mislim da su zasluženo u finalu. Velika ekipa, imaju odličnu generaciju koja im se poklopila, drugi su put zaredom u finalu velikog turnira. Stvarno jesu jaki. Ali smo spremni. Ostavit ćemo srce na terenu, kao u prijašnjih šest utakmica, vidjet ćemo je li to dovoljno – ističe Modrić.

Mijenjali biste trofeje s Realom za ovaj s Hrvatskom?

– Mijenjao bih sve naslove Lige prvaka za ovaj naslov s Hrvatskom. Jer, to cijeloj ekipi puno znači, znamo koliko bi to značilo i ljudima u Hrvatskoj.

Velike Dalićeve zasluge

Sjećate se 1998. i kobnoga Thurama?

– Sjećam ga se, kako ne, velika je tuga bila... Ajmo reći, idemo ispraviti to nešto, neću koristiti neke druge riječi. Hrvatska je i tada trebala biti u finalu, nažalost nije, pa da mi sad probamo vratiti taj dug. Kad smo došli na SP, došli smo dosta skromno, bez velikih najava, cilj je bio proći skupinu, ali unutra, u ekipi sam osjetio takvu vjeru koju nisam nikad osjetio otkad sam u reprezentaciji. Tako da nije slučajno ovo finale. Treba zaslužiti i malo sreće, ali mislim da smo je nakon svih patnji zaslužili i tu smo u finalu. Vjerujemo da ćemo biti prvaci – kaže Modrić.

>> Pogledajte kako je Plenković slavio u svlačionici s vatrenima

Očito ste i kliknuli s izbornikom?

– Da, zove se Zlatko, ima tu neke simbolike, evo, već zbog toga vodimo 1:0. Izborniku svaka čast, došao je u teškom trenutku i cijelo vrijeme jako pozitivan. Što god se događalo, i priče oko reprezentacije, uvijek je smirivao tenzije, iskren je s nama, priča s nama, nema ‘igre skrivača’ kod njega i za sve ovo ima velike zasluge – zaključio je naš “Kapetan Hrvatska”, nogometaš čija će cijela era u reprezentaciji stati u jednu utakmicu – veliki finale s Francuzima.

Upravo u toj utakmici Luka Modrić postat će hrvatski rekorder po broju nastupa na svjetskim prvenstvima. Bit će mu to 12. nastup (Dario Šimić ima 11). Na pragu je 33. godine, dobi u kojoj su, primjerice, Francuz Laurent Blanc, Talijan Fabio Cannavaro ili Španjolac Carles Puyol postali svjetski prvaci. A naš mali Luka po svemu je veći igrač od svih ovih legendi.

Usput, Luka Modrić otkrio je Španjolcima kako će reprezentativci, postanu li prvaci svijeta, svi obojiti kosu, a zanimalo ih je i što Luka misli o transferu Cristiana Ronalda iz Reala u Juventus.

– Htio sam da Cristiano ostane, on je jedinstven igrač i žao mi je što odlazi. Cijenim sve što je napravio za Real i želim mu sve najbolje, osim kad igra protiv nas – kazao je Modrić. 

Luka Modrić
1/9

Komentara 8

PA
pan-am
16:25 13.07.2018.

Iskreno mislim da nije to reko ,dečki ne mislite na nikakvu osvetu već gledajte da odigrate najbolje što znate ,osvete u drugi plan !!! Ajmo Hrvatskaaaaa!!!

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
16:50 13.07.2018.

Prvo treba reći da nama navijačima niste ništa dužni, već ste ostvarili sve naše snove. Nema nikakvog pritiska od nas. I za 100 godina će djeca znati nabrojati sastav Hrvatske iz Rusije. U prvom redu igrajte za sebe, još vass samo sat i pol (ili dva) dijeli do krova svijeta. Samo strpljivo, čvrsto i opušteno.

HR
Hrvatska
16:39 13.07.2018.

Naprijedd Hrvatska,naprijed dragi nas Lukaa!❤️❤️🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije