Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Real Madrid

Modrić: Utakmica protiv Ajaxa bit će ključna za sezonu

Ajax - Real
Foto: Pixsell/Reuters
1/3
05.03.2019.
u 20:05

Utakmica protiv Ajaxa bit će ključna za sezonu. Želimo u četvrtfinale. Neće biti lako protiv tih mladih i ambicioznih igrača. Porazi protiv Barcelone dirnuli su nas, ali to treba zaboraviti – rekao je Luka Modrić

Ako će netko uložiti sve raspoložive snage u drugu utakmicu osmine finala Lige prvaka, to je onda Real Madrid. Nakon dva teška poraza u dva El Clasica odigrana u razmaku od nekoliko dana, teško da su ohladili glave.

Prvo su u srijedu izgubili 0:3, a potom u subotu 0:1. Iz Kupa su tako ispali, prvenstvo im je jako daleko pa im je Liga prvaka slamka spasa.

Golgeterska raznolikost

Pisalo se o kraljevskoj momčadi u posljednje vrijeme dosta, analiziralo je se, kritiziralo. No, jedno joj se mora priznati.

>> SPECIJAL Pogledajte kakvu je godinu imao Luka Modrić

Momčad je to koja je u posljednjih pet godina najelitnije nogometno natjecanje u Europi osvojila četiri puta. Santiago Bernabeu tako će treću utakmicu zaredom ugostiti veliku momčad. Nakon Barcelone dolazi Ajax (utorak, 21 sat).

Prva utakmica završila je 2:1 za Real, i to teškom mukom. Mladi i potentni Nizozemci dobro su se snašli u kraljevskom grotlu. A sada, nakon što je moral realovaca debelo poljuljan, polažu nade da ga mogu proći. No, opet svi ponovno spominju i uzdaju se u najboljeg nogometaša svijeta Luku Modrića.

– Utakmica protiv Ajaxa bit će ključna za sezonu. Želimo u četvrtfinale. Neće biti lako protiv tih mladih i ambicioznih igrača. Porazi protiv Barcelone dirnuli su nas, ali to treba zaboraviti – rekao je Luka Modrić u najavi Lige prvaka pa se osvrnuo i na Ronalda.

- Cristiano je zabijao 50 golova po sezoni i nedostajao bi svakoj momčadi Gotovo je nemoguće njemu naći zamjenu. Naravno da nam nedostaje takav igrač. No ne smijemo se sad deset godina žaliti nego svi mi ostali moramo potegnuti još i više, rekao je Luka.

Iako se oslanjaju na hrvatskog nogometaša, svi dobro znaju da sam ne može ništa. Imaju zato Karima Benzemu jer njemu je Ajax vjerojatno najdraži protivnik. Naime, Benzema je protiv njih igrao šest puta, a u četiri susreta bio je strijelac, uključujući i pogodak iz prve utakmice sadašnje osmine finala LP-a.

Ajax - Real
1/6

Golgeterska raznolikost tako je najveća statistička prednost Real Madrida. U sedam dosadašnjih utakmica (od prvog kola Lige prvaka do druge utakmice osmine finala) Madriđani su momčad s najviše različitih strijelaca. Pogotke je zabijalo njih devet (Benzema, Bale, Asensio, Lucas Vázquez, Marcelo, Kroos, Mariano, Isco i Casemiro).

Nijedna druga momčad nema ih toliko. Najbliži su im PSG, Manchester City, Barcelona i Porto koji ih imaju osam.

Bilo kako bilo, vidjet ćemo hoće li večeras itko postići išta.

Real će igrati bez kapetana Sergija Ramosa zbog kartona, a Marcos Llorente im je ozlijeđen. Ajax s druge strane nastupa bez Hassanea Bandéa.

U drugoj utakmici večeri sastat će se Borussia Dortmund i Tottenham (21 sat). Prva utakmica bila je itekako na strani otočke momčadi. Pobijedili su 3:0.

No, nisu sve nade izgubljene. Njemačka momčad vjerojatno je sada prije utakmice vrtjela snimke svih oni sjajnih preokreta u Ligi prvaka.

Preokret je uvijek opcija

Posljednjeg se svi dobro sjećamo kada je Barcelona u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka prošle sezone pobijedila Romu s 4:1. No, u uzvratu su Katalonci dobili šamar jer Rimljani su ih kod kuće pobijedili s 3:0.

Svjesni su svi da je nogomet prevrtljiva igra, ali i činjenice da je Tottenham izuzetno kvalitetan. Borussiji tako neće biti lako jer u goste im dolazi Mauricio Pochettino s jednom od najkompletnijih momčadi trenutačno.

– Igrali smo tamo nekoliko puta u posljednjih nekoliko sezona. Imaju fantastične navijače. Svi očekuju da ćemo proći dalje, ali još uvijek nas čeka posao koji moramo obaviti - rekao je Harry Kane uoči odlaska u Dortmund.

Tottenham će u uzvratnoj utakmici igrati bez Dele Allija, a Borussia će biti bez Lukasza Piszczeka.

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije