Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokejaški kamp

Mladost vrhunski radi s djecom, najbolji je mali klub Europe

Hrvatski akademski hokejski klub Mladost
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/8
19.06.2019.
u 13:23

Motiv im je svima velik jer u goste je došao jedan od najboljih trenera tog sporta u Europi, Gilles van Hesteren

Sparina i vrućina nisu smetale malim hokejašima i hokejašicama na travi. Na terenu Mladosti pored atletske staze okupljaju se od ranog jutra. Motiv im je svima velik jer u goste je došao jedan od najboljih trenera tog sporta u Europi, Gilles van Hesteren koji inače trenira u Belgiji.

- Svake godine imamo hokejaški kamp za djecu iz cijele Hrvatske. Prvi tjedan nakon škole gdje djeca usavršavaju tehnike hokeja i svake godine imamo nekog gosta iz Europe, nekog od top trenera iz Nizozemske, Belgije, Engleske..., ove godine je moj prijatelj koji radi u Belgiji i on je došao da djeci prenese znanja iz Europe i malo ih motivira, a ujedno djeca cijeli dan imaju vježbe na engleskome jeziku. Ove godine imamo 86 djece iz četiri kluba. Kamp trajde do 21. lipnja i svaki dan imamo cjelodnevni program - kaže nam trener u klubu Mladost, Nikola Hanžek.

A motiva ne nedostaje nikome jer Mladost se može pohvaliti peharima i nagradama. Naime, seniorke su osvojile prvenstvo i kup hrvatske, a klub je dobio još jedno veliko priznanje.

Predsjednica Europske hokejske federacije Marijke Fleuren uručila je predstavnicima Hrvatskog akademskog hokejskog kluba Mladost nagradu za najbolji mali europski klub 2018. godine. To je drugi put od 2007. godine, kada je nagrada utemeljena, da jedan hrvatski klub bude proglašen najboljim. Prije pet godina nagradu je dobila Zelina.

- Radimo, imamo šest trenera koji se brinu za školu, seniore, veterane i mlađe kategorije. Uvjeti za nagradu su bili različiti. Mi imamo  puno programa koje klub nudi za djecu, hokejski kamp, dan roditelja i djece kada roditelji koji nikad nisu igrali hokej, igraju protiv svoje djece.... Uvjet je bio raznovrsni programi, kvaliteta rada i brojčano stanje. Klub mora imati iznad 200 aktivnih članova. Prvi put smo osvojili tu nagradu i velika nam je čast jer svi u Europi igraju hokej, velika je to nagrada za nas - kaže nam gospodin Hanžek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije