Naslovnica Sport SP 2018

Milijun navijača na Jelizejskim poljanama dočekalo svjetske prvake

Prema nekim procjenama na dočeku se okupilo možda i milijun ljudi, a na svečanom prijemu u predsjedničkoj palači bilo je 3,000 uzvanika
17. srpnja 2018. u 00:25 12 komentara 3764 prikaza
Francuska
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Stotine tisuća navijača francuske nogometne reprezentacije pozdravilo je nove svjetske prvake na Jelizejskim poljanama u ponedjeljak dan nakon njihova dolaska iz Moskve gdje su u finalu s 4-2 svladali Hrvatsku.

Doček Vatrenih na trgu SVI NA ULICAMA Doček vatrenih odjeknuo i u svijetu: Evo što se piše o veličanstvenim scenama

Prema nekim procjenama na dočeku se okupilo možda i milijun ljudi, a na svečanom prijemu u predsjedničkoj palači bilo je 3,000 uzvanika.

Francuska
1 / 31
HRvatska Francuska

"Mi smo prvaci, mi smo prvaci!", orilo se duž "najljepše avenije na svijetu" kako Francuzi vole zvati Jelizejske poljane.
Čitavu rutu kojom je prošao panoramski autobus koji je vozio nove svjetske prvake čuvalo je 2,000 policajaca i 400 redara, a ona je bila označena ogradom kako bi se autobus mogao nesmetano kretati.

Vedran Ćorluka Nije umoran Sloboština gori: pogledajte vatreni doček Vedranu Ćorluki

Predsjednik Macron odlikovat će nogometaše najvišim francuskim odličjem, ordenom Legije časti. Točan datum uručenja ordena još nije poznat, a odluku je donio predsjednik. Istim su odličjem 1998. nagrađeni i tadašnji prvaci Svjetskoga nogometnog prvenstva, Francuzi, među kojima je bio aktualni izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps.

Ivan Rakitić BRAVO IVANE Je li vam promakao ovaj Rakitićev potez s trga? Oduševio je mnoge

Orden francuskoga nacionalnog reda dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama kao priznanje za vojne ili civilne zasluge bez obzira na porijeklo, vjersku pripadnost ili mjesto rođenja (domovinu) primatelja u skladu s idejama Francuske revolucije pod uvjetom da je kandidat za odlikovanje privržen temeljnim idejama Francuske revolucije, a to su sloboda, jednakost i bratstvo.

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • kelab:

    Prvaci su, ali nezasluzeno. Usput: ne mislim da se pise "Jelizejske."..

  • ujo41:

    jelizejska ćirilica opet nas tlače prosrbski novinari iz SINE

  • Lujo123:

    Francuska im a cca 67.000.000 stanovnika, a repku je dočekalo cca 1.000.000 stanovnika, znači cca 1,5%! Hrvatska ima cca 4.000.000 stanovnika, a repku je dočekalo cca 550.000 stanovnika, znači cca 14%. Ako se uzmu u obzir samo Francuzi (bez Afrikanaca)) ... prikaži još! kojih ima cca 30% u stanovništvu (znači cca 20.100.000 stanovnika) opet je repku dočekalo manje od 5% stanovnika! E jadne li nacije bez srama i ponosa!