Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček doprvaku Europe

Mi Dalmatinci smo prvi došli u Zagreb, a onda su stigli i Hercegovci...

ivan kvesić
Foto: Dražen Brajdić
1/4
14.05.2018.
u 23:05

Kvesićevo europsko pojedinačno srebro, njegovu klubu Hercegovina Zagreb, 24. je medalja s velikih natjecanja

U Karate klubu Hercegovina Zagreb upriličili su svečani doček svom članu Ivanu Kvesiću (84 kg), srebrnom s Prvenstva Europe u nedjelju završenog u Novom Sadu.

Osim ključnih ljudi kluba (Boris Vujičić, Mario Vučić, Danijel Vučić), doprvaka su dočekali i klupski klinci. Mašući s hrvatskim zastavama, malecki su klicali Ivanovo ime, a potom su se slikali sa svojim novim idolom. A mi smo našom kamerom uhvatili vrlo živahnog sedmogodišnjaka Lovru Pavlinovića i 12-godišnjeg mu brata Antu. Obojica bi htjeli biti poput Ivana ili njegova godinu dana starijeg brata Anđela koji se diči s broncom osvojenom na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

Pozdravljajući gradskog "ministra" sporta Milana Pavelića, predsjednika SSGZ-a Nikolu Dragaša, karate legendu Vjekoslava Šafranića i druge goste, glavni tajnik Hercegovine Mario Vučić istaknuo je da je ovo klubu 24. medalja s velikih natjecanja (računajući i kadetska i juniorska odličja). A među njima je i ono europsko zlato Maše Martinović iz 2015. godine koja je došla pozdraviti uspjeh svog klupskog kolege zajedno sa svojim tromjesečnim sinčićem Pavelom.

U slavljeničkoj atmosferi, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Nikola Dragaš malo se i našalio na temu imena kluba i činjenice da su braća Kvesić rođena u Hercegovini, kao i mnogi drugi elitni hrvatski sportaši (tenisači Čilić i Dodig, košarkaši Bogdanović i Zubac...).

- Ja sam Dalmatinac i mi smo u Zagreb došli prvi, a onda su na sreću zagrebačkog sporta došli i Hercegovci - kazao ej Dragaš, dok se legendarni Šafranić pak prisjetio subotnjeg finala protiv Talijana Michellea Martine:

- Moje je mišljenje da su te, Ivane, suci zakinuli, da ti nije suđeno sve što je trebalo. No, i ovo je veliki uspjeh i da ti je prije Prvenstva netko nudio srebro vjerojatno bi ga odmah prihvatio.

- I broncu - dobacio je netko od klupskih čelnika.

Trener Danijel Vučić bio je pomalo emotivan:

- S obzirom da sam sa svojim učenikom završio jednu veliku etapu, pustio sam i koju suzu radosnicu i sada mirnije spavam. Sada s mirom možemo započeti novu etapu.

A ona se zacijelo odnosi kako na predstojeće Svjetsko prvenstvo u studenom ove godine tako i na skupljanje bodova za nastup na Olimpijskim igrama 2020. godine. A da bi uhvatio dobar zalet za sve to, Ivan je morao učiniti sljedeće:

- Prošle godine nisam imao najbolje rezultate pa sam odlučio zamrznuti treću godinu na Zdravstvenom veleučilištu smjer fizioterapija i cijelu godinu posvetiti samo karateu. I takva posvećenost urodila je plodom. Na tri Premijer lige borio sam se za medalje, a na koncu sam osvojio europsko srebro pobijedivši u nizu trojicu boraca iz top pet. Riječ je o Grku Tzanosu, Turčinu Aktašu i Ukrajincu Čobotaru od kojih sam uglavnom gubio, no kada je bilo najvažnije, nadjačao sam ih. Hvala Sportskom savezu grada Zagreba koji mi je omogućio da nastupam na turnirima Premijer lige i da sa samopuzdanjem odem na ovo Prvenstvo Europe.

Ključne riječi

Komentara 4

BM
branko.mihalic1
12:57 15.05.2018.

Bas onda došli ovi sa kamena i sve oslo u k...

RA
raikonen
10:11 15.05.2018.

problem je kaj ste svi ostali

JU
jurilica
09:55 15.05.2018.

Bravo naši sportaši! Vi pokazujete kako se radom i odricanjem postižu rezultati i činite nas ponosnima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije