Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše vijesti

Medveščak zbog ulaska Gdanjska gubi mjesto u KHL-u?

'25.01.2013., Zagreb - Arena Ice Fever, KHL Medvescak - EC KAC.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
19.02.2013.
u 11:00

ODLUKA 30. 4. Gdanjsk je neočekivano podnio kandidaturu pa će netko iz trojca s Medveščakom i Milanom sada otpasti

Vodstvo Medveščaka svakodnevno radi na projektu ulaska u KHL, no njihove planove mogla bi poremetiti vijest da članom ruske lige već ove sezone namjerava postati Gdanjsk, momčad koja je u formiranju. A s obzirom na to da je KHL objavio da će iduće sezone primiti dva kluba, netko iz trojca Medveščak, Milano i Gdanjsk bit će višak. Ljudi iz Gdanjska prošli su tjedan u Moskvi čelnicima KHL-a predstavili svoj plan za osnivanje nove momčadi, koja će biti formirana od najboljih poljskih igrača te još nekoliko Rusa, Amerikanaca i Kanađana. Velika prednost im je što Poljska ima 40 milijuna stanovnika i puno je zanimljivije tržište za sponzore od Hrvatske.

– Gdanjsk nam nije poremetio planove. I dalje sve ovisi o nama, odnosno o tome da uz pomoć KHL-a uspijemo ostvariti budžet koji je potreban za igranje u KHL-u. A to je od osam do deset milijuna eura godišnje – kaže Ranko Vučinić, glasnogovornik Medveščaka.

Najveći adut Medveščaka prijateljski je odnos Gojanovića s čelnikom lige i drugim čovjekom Gazproma Aleksandrom Medvedevom.

– Istina, Gojanović je praktički u svakodnevnom kontaktu s Medvedevom, no naš je adut i sjajan imidž Medveščaka. Rusi su bili na našim spektaklima u Puli i zagrebačkoj Areni te bi htjeli imati nešto takvo u ligi – kaže Vučinić.

Odluka o tome koja dva kluba ulaze u KHL znat će se 30. travnja, a u Medveščaku se pripremaju kao da će stići sretna vijest.

– Logistički se pripremamo kao da ulazimo u KHL, napravili smo već sve projekcije, a stalno pratimo i rad drugih KHL klubova – otkriva Vučinić, ali i naglašava:

– No, paralelno se spremamo i za EBEL sezonu jer ne smijemo si dopustiti situaciju da izvisimo iz KHL-a pa da onda pati i priča s EBEL-om.

Posljednjih dana sve veći pritisak na Medveščak počeli su raditi Austrijanci, žele znati planove zagrebačkog kluba. Austrijanci shvaćaju koliko im Medveščak znači za imidž lige. Doduše, to bi nekada trebali i pokazati, a ne da neaustrijskim klubovima (Medveščak, Olimpija, Znojmo, Alba) daju samo mrvice. Konkretnije, kada se dijeli profit, neaustrijski klubovi dobiju četiri puta manje novca od austrijskih. Misli trenera Raymonda i igrača pak usmjerene su u Klagenfurt, gdje medvjedi večeras igraju protiv KAC-a (19.15 sati).

Medvjedi danas igraju kod Zanoškog u Klagenfurtu (19.15 sati)

Ključne riječi

Komentara 5

SW
Sway
21:58 19.02.2013.

@Dex Olimpija Vs Medveščak 4:0 ove sezone,razbijanje ali sa čije strane ?

VO
VolimZagreb
16:58 19.02.2013.

budemo kanta za napucavanje kao dinamo u LP

TO
torrente
19:48 19.02.2013.

kada budu išli na gostovanje na daleki istok.trošit če pola budžeta za putovanje ali oni znaju sami šta im je najbolje.govori se da će se i nba liga proširiti na europu i čak i rusiju.daljina izgleda nije više problem.mogu u toj ligi medvjedi biti bar u sredini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije