Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erik Nyström

Medveščak doveo švedskog napadača

Medveščak
Sanjin Strukić/PIXSELL
25.11.2013.
u 18:30

Nyström bi se momčadi zagrebačkih Medvjeda trebao pridružiti najkasnije u srijedu, a ako sve bude po planu pred zagrebačkim navijačima zaigrat će već ovog četvrtak u Domu sportova .

Medveščak je doveo mladog švedskog napadača Erika Nyströma (20) koji može igrati na poziciji lijevog i desnog kila.

- Nyström je švedski igrač rođen 1993. koji bi na kvalitetan način trebao pridonijeti fleksibilnosti u našoj momčadi koja nam je potrebna zbog KHL-ove kvote za igrače mlađe od 21 godine. Bio je šesti pick Montreal Canadiensa na draftu te je kao dvadesetogodišnjak, igrajući za AHL momčad Hamilton Bulldogs osvojio pet bodova u 16 utakmica - najavio je novog igrača u Medveščakovoj svlačionici sportski direktor kluba Aaron Fox.

Juniorski staž Nyström je odradio u klubu Nacka HK i MODO-u, a prvu profesionalnu sezonu odigrao je 2011./2012. u Švedskoj prvoj ligi za MODO. Godine 2012. bio je 154. izbor na NHL draftu od strane Montreal Canadiensa. Prošle sezone, osim što je igrao za juniorsku momčad J20 MODO-a, bio je i na posudbi kod švedskog drugoligaša Karlskrona za koji je u 23 susreta upisao 11 bodova (pet gola, šest asista). Ove sezone otišao je u Sjevernu Ameriku u AHL klub Hamilton Bulldogse te je dosad odigrao 16 utakmica (pet bodova). Nyström je od 2011./2012. sezone član juniorske reprezentacije Švedske, te je protekle dvije sezone nastupio na Internacionalnom juniorskom turniru U19 i U20.

Nyström bi se momčadi zagrebačkih Medvjeda trebao pridružiti najkasnije u srijedu, a ako sve bude po planu pred zagrebačkim navijačima zaigrat će već ovog četvrtak u Domu sportova u utakmici Medveščaka i Sibira iz Novosibirska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije