Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČKI SUDAC PROGOVORIO:

Teške optužbe: 'Marić mi je nudio pomoć pri lobiranju kod Mamića, on nema obraz'

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk
Luka Stanzl/PIXSELL
17.03.2021.
u 15:33

- Marić je ambiciozan čovjek koji je u ostvarenju svojih ciljeva spreman na lobiranja i određene poteze koje osobno nikada ne bih povukao. Da je imao obraza i časti, ne bi se prihvatio te dužnosti.

Osječki nogometni sudac Damir Batinić prošlog je tjedna podnio ostavku na mjesto dopredsjednika Sudačke komisije, a kao glavni razlog naveo je nesuglasice s novim predsjednikom Brunom Marićem. Iako je sve kulminiralo sada, Batinić se za Glas Slavonije prisjetio događaja od prije tri mjeseca i razgovora s Marićem na koji ga je novoizabrani predsjednik sudaca pozvao kada se saznalo kako će Ante Kulušić otići s pozicije na kraju sezone. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mamić o svastici na Poljudu

Marić je navodno Batiniću ponudio punu podršku u namjeri da postane predsjednik Komisije, čak i 'prepunu' što je Batinić odbio, a onda mu je Marić okrenuo leđa. 

- Tom prilikom kazao je kako bih ja bio najbolji izbor za poziciju predsjednika Sudačke komisije. Tada mi je rekao kako ću imati njegovu punu podršku i suradnju te izrazio stajalište da smatra kako bih bio čovjek koji bi mogao napraviti potrebne iskorake u sudačkoj organizaciji. U nastavku razgovora ponudio mi je pomoć pri lobiranju kod određenih članova Izvršnog odbora HNS-a, a u jednom je trenutku spomenuo kako bi bilo dobro da Zdravko Mamić podrži moju nominaciju i ponudio mi pomoć pri lobiranju kod Mamića. Odmah sam odbio takvu mogućnost jer s Mamićem kroz cijelu svoju sudačku karijeru nisam imao nikakvih doticaja pa ih pogotovo ne bih želio imati u funkciji predsjednika Sudačke komisije i pod cijenu da nikada ne budem imao nikakvu funkciju u Sudačkoj komisiji, rekao sam Mariću "ne" na taj njegov prijedlog. Ne zbog toga što imam nešto privatno protiv Zdravka Mamića, nego isključivo zbog lošeg utjecaja koji je imao u proteklim godinama na sudačku organizaciju - prisjetio se Batinić pa dodao: 

- Marić je ambiciozan čovjek koji je u ostvarenju svojih ciljeva spreman na lobiranja i određene poteze koje osobno nikada ne bih povukao. Da je imao obraza i časti, s obzirom na razgovor koji smo vodili na njegovu inicijativu, ne bi se prihvatio te dužnosti.

Podsjetimo, kao razlog za prošlotjedno odstupanje iz Komisije je naveo Marićevu blisku suradnju sa pravomoćno osuđenim Zdravkom Mamićem i sve obrazložio u pismu IO HNS-a.  

- Predsjednik Sudačke komisije treba biti osoba koja će biti sposobna othrvati se uvijek prisutnim pritiscima, te neće biti daljinski navođena iz Međugorja - napisao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Mamić iz Mostara

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar mlijeko
mlijeko
15:46 17.03.2021.

Danas si se toga sjetio i da ti netko vijeruje.Pa nismo baš mala djeca kakvima smatraš građane ove države. E moj Batiniću, ti si gori od Mamića a vjerojatno su ti pajdaši ovi suci iz županijskog suda pa hajmo onako Mamića malo provući kroz blato... a ustvari otkrivaš tko si i čiji si igrač.

IS
istina00
16:22 17.03.2021.

batiniću nebitan si, a i naporan...nikoga ne zanima tvoje jadikovanje

PE
Perosaric
16:39 17.03.2021.

Šteta za Maminja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije