Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Malević: Izgubio sam četiri godine života u zlatnom setu

15.11.2019.
u 23:45

Prije deset godina Mladost je igrala u skupini B i u sedam utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu, u posljednjem kolu protiv novosadske Vojvodine

Odbojkaši Mladosti igrat će u trećem pretkolu Lige prvaka. Dakle, došli su samo na korak do plasmana u skupinu Lige prvaka, tamo gdje su posljednji put igrali 1999. godine. Prije deset godina Mladost je igrala u skupini B i u sedam utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu, u posljednjem kolu protiv novosadske Vojvodine (3:2). Kad smo već kod Vojvodine, i oni su prošli u treće kolo zahvaljujući zlatnom setu.

Ah, taj treći set...

– Ne znam hoćemo li igranje u skupini dočekati nakon deset godina, ali znam da sam na gostovanju u Klagenfurtu izgubio četiri godine života. Utakmica je bila izuzetno stresna, posebno kada je došlo do zlatnog seta – rekao je Rade Malević, trener Mladostaša.

Za zagrebačku momčad susret protiv austrijskog prvaka Zadruge odlično je počeo. Dobili su prvi set na razliku (28:26).

– Priliku da sve završimo imali smo u trećem setu. Stalno smo bili u vodstvu, imali smo nekoliko set lopti, ali na kraju smo izgubili 26:28. I umjesto da smo osvojili drugi set koji bi nam bio dovoljan za plasman u treće pretkolo, utakmica je otišla u četvrti koji su Austrijanci dobili. U tom trenutku bilo je jasno da se igra zlatni set – naglasio je Malević.

Domaćin je bio u naletu, dobio je susret 3:1 i za njih je zlatni set trebao biti samo nastavak uspješnog niza. Ali nije bilo tako...

– Odigrali smo izuzetno pametno i strpljivo zlatni set. Čekali smo svaku pogrešku domaćina, napravili prednost i dobili taj dio igre s uvjerljivih 15:9. Nije bilo lako. Naprotiv, trebalo je dići momčad nakon poraza i to protiv iskusnog suparnika koji je bučno bodrilo tisuću navijača u novoj, lijepoj odbojkaškoj dvorani. Lako je sad, dan nakon utakmice pričati, ali nije bilo lako – rekao je Malević.

Nema vremena za odmor

Trojica Mladostaša najviše su povukla u ovom susretu. Marino Marelić osvojio je 24, Ukrajinac Tymofil Poluian 18, te Ivan Raić 16 poena.

– Drago mi je da smo svojim plasmanom osigurali još jednu jaku europsku utakmicu u našoj dvorani. Ritam nam je zgusnut. Jednostavno nema vremena za kvalitetnu pripremu utakmice, nema vremena ni za kvalitetan odmor. Već u nedjelju igramo MEVZA ligu u Ljubljani, a onda u srijedu ili četvrtak opet Liga prvaka. Pa onda opet MEVZA, pa opet uzvrat Lige prvaka, priča Malević.

Mladost je nekad, a ovdje govorimo o muškoj i ženskoj ekipi, harala Europom. Odbojkašice su osvojile Kup prvakinja, odbojkaši su dvaput igrali na završnom turniru gdje su bili jednom treći (1996.) i jednom četvrti (1997.). Svjetski je raritet da jedan sportski klub predstavlja svoj grad i državu na četiri različita europska natjecanja. U klubu je ukupno angažirano 15 trenera. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije