Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rudićevi izabranici u Westinu

Makedonci i Grkinje zajedno u hotelu Laguna

'21.08.2010., Korcula - Prijateljska vaterpolo utakmica A reprezentacije Hrvatska - Rusija. Hrvatska reprezentacija za vrijeme izvodjenja himne.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
26.08.2010.
u 11:05

Samo izravni sudionici Europskog prvenstva (bez navijača) u zagrebačkim će hotelima ostvariti oko 9000 noćenja.

Najbolji hrvatski vaterpolisti sinoć su prvi, što je i logično, doputovali u Zagreb, na poprište Europskog vaterpolskog prvenstva koje u nedjelju počinje na otvorenom plivalištu Mladosti. Izabranici Ratka Rudića smješteni su u hotelu Westin, kao i Srbi i Crnogorci. Španjolci i Španjolke su u Internationalu, gdje su smještene i naše vaterpolistice.

Rusi, Turci i Rumunji odlučili su se za Panoramu, a Grci i Talijani za hotel Aristos. Talijanke i Nizozemke bit će smještene u Arcotelu Allegra, a, pazite sad, Makedonci i Grkinje bit će zajedno u hotelu Laguna. Prava prilika da izglade neke međusobne nesporazume.

Mađarima važan mir

– Nikakvih neuobičajenih zahtjeva nije bilo. A uobičajeni su: dvorana za sastanke s televizorom, veća soba za fizioterapeuta i sportski jelovnik. Normalno je da se preferira laganija sportska hrana i na to su naši hoteli pripremljeni – kazala je Gordana Pavliša-Mirjanić, izvršna direktorica tvrtke Exclusive Croatia koja se brine o smještaju sudionika zagrebačkoga EP-a.

Nismo, naravno, zaboravili ni na Mađare. Trostruki olimpijski pobjednici odlučili su se za hotel AS, mirnu oazu okruženu zelenilom na Zelenjaku. Rezervirali su 13 soba, praktično cijeli kat, i dolaze u petak navečer.

– U ovih 36 godina, koliko postojimo, često smo bili u prilici ugostiti sportaše i nikad nikakvih primjedbi nije bilo. Dapače, svi su bili iznimno zadovoljni – ističe vlasnik hotela AS Zlatko Skelin i dodaje: – Zna se da sportaši preferiraju puno tjestenine i bijelog mesa i mi ćemo im to i omogućiti, ali ponudit ćemo i neke naše specijalitete, ribu i morske plodove. A odlučili su se za nas jer su im važni mir, tišina, blizina središta grada, mogućnost šetnje u šumi i možda džogiranja.

Nema posebnih kuhara

Za razliku od nogometnih vrsta koje na velika natjecanja vode i posebne kuhare, vaterpolisti su znatno skromniji. Oni također imaju osobu koja s glavnim kuharom dogovara jelovnik, ali to je obično liječnik reprezentacije.

Izravnih sudionika prvenstva, bez navijača (igrači i igračice, treneri, suci, delegati) ima oko 600 i svi će oni u Zagrebu imati po 15-ak noćenja koje sami plaćaju, što ukupno iznosi oko 9000 noćenja. Eto koristi za zagrebačke hotele i hrvatski turizam.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije