Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja rušiti rekorde

Luka Modrić je 25. na vječnoj listi po nastupima u Ligi prvaka i peti najefikasniji Hrvat

storyeditor/2022-11-03/PXL_REU_021122_96562707.jpg
REUTERS
04.11.2022.
u 06:30

Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena igra sjajno u 37. godini života.

Luka Modrić iz tjedna u tjedan nastavlja rušiti rekorde. U pobjedi Reala nad Celticom (5:1) zabio je gol za 1:0 iz jedanaesterca te u dobi od 37 godina i 44 dana postao najstariji igrač koji je realizirao kazneni udarac u Ligi prvaka. Prije njega vlasnik je tog rekorda bio Burak Yilmaz, koji je u ožujku prošle godine, kao igrač Lillea, s 11 metara zabio Chelseaju. Turskom napadaču u tom je trenutku bilo 36 godina i 244 dana. Također, Modrić je ukupno četvrti najstariji strijelac u povijesti Lige prvaka.

Nastup protiv Celtica bio mu je već 111. u utakmicama Lige prvaka (103 u dresu Reala te osam u Tottenhamovu). Po broju nastupa u najjačem klupskom natjecanju Modrić je već 25. na vječnoj listi, a prestigao je velikane poput Maldinija, Terryja, Pirla, Beckhama, Lamparda, Kahna, Figa, Ševčenka. Ako se uzimaju samo nastupi u Ligi prvaka u Realovu dresu, Modrić je na šestom mjestu, a ispred su samo Casillas, Benzema, Raul, Ramos i Roberto Carlos.

Pogodak protiv Celtica Luki je bio deveti u Ligi prvaka te je među pet najefikasnijih Hrvata. Ispred njega samo su Mario Mandžukić (21), Alen Bokšić (11) te Ivica Olić i Ivan Rakitić (po 10).

Do prvijenca u Ligi prvaka prekjučer je mogao Josip Juranović, no nije uspio zabiti jedanaesterac, i to zahvaljujući i Luki Modriću. Naime, Juranovićev kapetan u reprezentaciji svom je klupskom golmanu Courtoisu rukom pokazao u koju će stranu pucati Juranović. I pogodio je, pa je Belgijac s lakoćom obranio šut desnom beku Celtica i hrvatske reprezentacije. 

>> Pogledajte: Ovo što radi Luka Modrić je nevjerojatno, a uskoro će napuniti 37 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije