Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
englezi prognoziraju

Tako su nam predviđali i za Rusiju: Hrvatska neće proći skupinu u Kataru ili će ispasti u četvrtfinalu

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
29.09.2022.
u 13:28

U finalu će Brazil pobijediti Francusku, a u utakmici za treće mjesto Argentina će biti bolja od Belgije

Engleska kladioničarska aplikacija (SBK) se pozabavila prognozom i napravila računalnu simulaciju svih rezultata na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje počinje za manje od dva mjeseca. Iako se nisu posebno bavili našom reprezentacijom, razvidno je kako predviđaju ispadnje Hrvatske već u grupnoj fazi natjecanja, a u najboljem slučaju doći će do četvrtfinala i tamo ispasti od Brazila.

Očito baš ne vjeruju izabranicima Zlatka Dalića, no dolazak do četvrtfinala Svjetskog prvenstva možda i nije loš rezultat iako su ambicije naše vrste daleko veće, pogotovu nakon osvojenog srebra u Rusiji, ali i posljednjih partija u Ligi nacija.

Prema kompjutorskom izračunu svjetski prvak bit će Brazil koji će pobijediti Francusku, a u utakmici za treće mjesto Argentina će biti bolja od Belgije. Engleska će, prema ovoj prognozi, završiti na prvom mjestu u skupini B i u osmini finala izbaciti drugoplasiranu Senegal, nakon čega će u četvrtfinalu ispali od Francuske.

Međutim, takve najave su bile i za Rusiju, predviđali su da nećemo daleko, a ono mi stigli do drugog mjesta. Primjerice, Hrvatska je tada u analizi austrijskih ekonomista s instituta u Innsbrucku bila na 11. mjestu po vjerojatnosti osvajanja titute svjetskog prvaka, dok je za pobjednika prognoziran Brazil

Englesko superračunalo izračunalo je 2018. godine da nećemo uopće proći skupinu, kao dvije prvoplasirane momčadi predviđali su Island i Argentinu, i grdno pogriješili. 

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Ključne riječi

Komentara 2

ŽU
ŽutiMrav
14:02 29.09.2022.

Google je već objavio rezultate finala u Katranu.

DU
Deleted user
00:16 01.10.2022.

Hrvatima je ljestvica postavljena nakon Rusije - titula svjetskog Prvaka. Mladi tim mlada generacija odličan trener - sve je posloženo kako treba. Slijedi samo zdravlje 110% snage volje i - sreća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije