Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUZI JEDNOSTAVNO BOLJI

Lino želi ostati: Ovo je veliko srebro

Rukometna reprezentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
31.01.2010.
u 19:12

Rukometaši Hrvatske pobijeđeni su u finalu europskog prvenstva od Francuske (21:25) i na europsko zlato, još jedino što im nedostaje, morat će pričekati.

Barem do 2012. godine i prvenstva u Srbiji. A sve je tako lijepo izgledalo pri kraju prvog poluvremena, kada smo imali vodstvo od 11:8 i nikad kao do sinoć tako u skorije vrijeme nismo nadigrali Francuze.

 

Sve smo prokockali

– Dobro smo kontrolirali igru, a onda smo u 80 sekundi sve to prokockali. Dopustili smo Karabatiću da nam u 40 sekundi postigne dva brza pogotka. Umjesto da na odmor odemo sa tri, četiri pogotka prednosti, mi im dopustimo da nas stignu. Takav luksuz se protiv Francuza kažnjava – rekao je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Početkom drugog poluvremena Francuska je napravila seriju od 5:0 i tu je već postalo jasno da ćemo teško nadoknaditi minus od četiri pogotka.

– Bilo je nekoliko sudačkih pogrešaka na našu štetu u tih prvih 10 minuta. No, isto tako moram priznati da nismo bili dobri. Nismo izdržali. Mi nemamo takve klasne igrače u vanjskoj liniji kao što su Narcisse i Karabatić i to smo skupo platili – rekao je Červar.

Kada mi moramo loviti rezultat to obično dobro ne završava, barem ne protiv Francuza. Ruse i Islanđane smo na kraju uspjeli uhvatiti, ali Francuze ne. Svaki put kada bismo imali igrača manje Francuska je laganim pogocima to kažnjavala. Kad smo došli na 18:19 Mataija je, ni kriv ni dužan, dobio crveni karton.

Kaznu je trebao dobiti Gojun no, eto, suci nisu dobro vidjeli. S te dvije minute s igračem manje otišli smo odmah na minus četiri (18:22). Povratka više nije bilo, a posljednju nadu uništio nam je Blaženko Lacković, čiji je šut na minus dva obranio Omeyer.

– Moramo biti zadovoljni. Imali smo najmlađu momčad, imali smo ozlijeđena dva ključna pucača i osvojili srebro. Zalagat ću se da ti mladi igrači imaju što više nastupa na međunarodnim turnirima. Zahvalio bih navijačima, Savezu i posebno Zoranu Gopcu, koji je podržao projekt pomlađivanja – rekao je Lino Červar.

Na put u Skoplje

Znači da ona vijest o odlasku ide u zaborav?

– Vidjet ćemo. Sada se treba malo odmoriti, a onda ću razgovarati s predsjednikom Saveza Sandijem Šolom. Kod mene postoji želja da idemo zajedno dalje – rekao je Červar, koji se neće danas ujutro vratiti s reprezentacijom u Zagreb.

– Moram sutra u podne hvatati avion za Skoplje. Imam obaveza u Metalurgu, uskoro počinje prvenstvo, pa Kup kupova. Ima posla. Da, hvala na kraju i novinarima. Znam da je bilo svađa, ali barem je bilo zanimljivije – zaključio je Lino Červar.

Beč - Gradska dvorana. Gledatelja: 11.000. Suci: Bernd i Reiner Methe (Njemačka)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Francuska 6 minuta

Crveni karton: Mataija

Sedmerci: Hrvatska 6 od 9, Francuska 2 od 4

Hrvatska: Alilović (13+1), Čarapina, Balić 4, Duvnjak 3, Lacković, Zrnić 7 (6), Kopljar 1, Vori 2, Gojun, Vuković 2, Mataija, Buntić, Valčić, Štrlek 2, Čupić, Musa

Francuska: Omeyer (12+3), Karaboue, Fernandez 2, Dinart, Barachet 1, Gille 1, Narcisse 3, Joli 1 (1), Karabatić 6, Junillon, Abalo 4, Sorhaindo 3, Guigou 3 (1), Bosquet 2, Ostertag, Detrez

Ključne riječi

Komentara 126

FI
Fieldhockey
09:58 01.02.2010.

Imali smo 12:9, a za 10 minuta bilo je 13:17! Zar to nitko nije vidio? Zar nitko nije vidio da su tri lopte zaredom izgubili najiskusniji? Dajte se već jednom prestanite zadovoljavati mrvicama! Karabatić i društvo su bili zreli za za poraz, a naši su to upropastili. Priznajte si to!

WE
WESTCHESTER
21:53 31.01.2010.

Tri stvari koje su odlucile ovaj susret a to su, neodlucnost i nekakav strah nasih igraca pri rezultatu 12:9 nisu jos svjesni koliko su jaki, nepravedne sudacke odluke pocetkom drugog poluvremena su nas dotukle, poslije kojih se vise nismo mogli oporaviti i trece sreca nam je okrenula leda, svaka Mirkova obrana se odbijala ravno Francuzima u ruke sto je po meni mozda i najvise odlucilo o konacnom rezultatu.

CR
crni6
09:32 01.02.2010.

Sta reci ,kauboji svaka cast na borbenosti i trnucima ponosa koje ste nam priskrbili !!!Lino samo ostani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije