Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUČKO U PROBLEMIMA

Lee obećavao brda i doline, a ostavio novi dug

Lučko
Foto: Borna Filic/PIXSELL
08.01.2016.
u 08:00

Petar Plahutar, bivši predsjednik kluba, podmetnut će leđa do kraja sezone i pokušati postaviti klub na dobre temelje

Nije dugo trajala korejska avantura u nogometnom drugoligašu Lučkom. Kada je prije šest mjeseci klub preuzeo Lee Won, biznismen iz Južne Koreje, nazirali su se lijepi dani u klubu koji je ne tako davno igrao u 1. HNL. 

Obećao je Lee puno toga, a onda ga je nakon samo šest mjeseci Skupština smijenila i postavila Petra Plahutara za v.d. direktora kluba, čovjeka sa svim ovlastima do kraja sezone.

– Nitko ne zna zašto Lee nije ispunio svoja obećanja, vjerojatno ni on sam to ne zna. I dalje se javlja da ima rješenje za izlazak iz krize, no skupštinari nisu više željeli čekati njegova pusta obećanja. Ovako, na prvu, koliko poznajem trenutačnu situaciju, Lee je za šest mjeseci ostavio dug od 400.000 kuna. Istina je da je u tih šest mjeseci i financijski pomagao klubu, ali puno manjim iznosima nego što je najavljivao – istaknuo je Plahutar. 

Ništa od autobusa...

Tako je Lee podmirio dugovanja prema poreznoj upravi od 150.000 kuna. Ali, ostao je dužan igračima jednu i pol plaću, a ostao je i prijašnji dug kluba koji nije mali. 

– Treba sada dobro zasukati rukave. Moram izabrati suradnike, a za sada mi je od velike pomoći Ivana Desinger, v.d. tajnice kluba. Za predsjednika Skupštine izabran je Tomo Babić – kaže Plahutar.

Ima nekoliko stvari koje je Lee obećao, a ništa nije napravio. 

– Obećao je tribine na istočnom dijelu stadiona, pomoćni teren, novu sportsku opremu, klupski autobus. Ništa nije ispunio. No, sada je bitno da pronađemo trenera i igrače kako ne bismo došli u situaciju da se borimo za ostanak u ligi. Trenutačno smo šesti, s 25 bodova. Lani smo u ovo vrijeme imali samo 11 bodova. Za ostanak u ligi treba nam još desetak bodova. Imam obećanje jednog zagrebačkog kluba da će nam pomoći igračkim i stručnim kadrom. Znate da trenutačno nemamo trenera. Davoru Mladini ugovor je istekao 31. prosinca prošle godine. Znam samo da će pripreme početi između 15. i 18. siječnja, a ime trenera znat ćemo već ovaj vikend. Moram razgovarati s igračima koji su ostali u klubu. Naravno, ponudit ćemo im nove ugovore, ali pod drukčijim uvjetima – istaknuo je Plahutar koji je pet godina bio predsjednik kluba. Zahvaljujući njemu klub je iz Pete lige došao do Prve HNL.

Rak u Singapuru

– Odlučio sam još jednom podmetnuti leđa. Previše volim ovaj klub. Nadam se da ćemo uskoro privući naše brojne pristalice – istaknuo je Plahutar.

Klub su ove zime od igrača napustili Nikola Rak koji će karijeru nastaviti u Singapuru, Ivan Galić koji je otišao u skopski Rabotnički, te Eduard Husinec koji će u drugom dijelu sezone igrati za slovenski Zavrč.

>> Korejac Won kupuje Lučko zbog 'Bombonijere' i zelenila

Komentara 2

AB
ankl_beni
10:40 08.01.2016.

hahah napali korejca, pa vidio je po uzoru na nase biznismene kako se popravljaju stvari :)

PU
Pukovnik10
11:54 08.01.2016.

investitori koji su došli samo zbog pranja novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije