Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUPTURA MIŠIĆA

Tomas zbog ozljede opet otpada za EP? Repeša: Ovo je prokletstvo!

Marko Tomas
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
30.08.2013.
u 07:34

Nakon što je ozlijedio kvadriceps na treningu, vrlo je vjerojatno da 'ministar obrane' neće moći zaigrati na Eurobasketu koji počinje 4. rujna...

Nakon što se u srijedu navečer rastao s robusnim centrom Darkom Planinićem, čini se da je viša sila odredila umjesto izbornika Jasmina Repeše koji je to drugi igrač koji  neće nastupati na Eurobasketu za pet dana. Sinoć na treningu u Crikvenici ozlijedio se Marko Tomas kojem bi to moglo biti treće europsko prvenstvo uzastopce s kojeg ga izbacuje ozljeda.

Prije četiri godine, uoči Poljske, Marko se ozlijedio na pripremnoj utakmici u Bambergu protiv Poljske pa na Eurobasket nije ni putovao. U Litvu je, prije dvije godine, otputovao, ali se vratio kući nakon druge utakmice (s Makedoncima).

Ovaj put to se dogodilo na treningu. Igralo se s loptom jedan na jednoga po cijelom terenu, a Tomas je protiv Bogdanovića potegnuo svom snagom i u jednom trenutku kriknuo. Istračao je s terena u hodnik, skačući na jednoj nozi, s bolnom grimasom i psovkom. Odmah za njim krenula je i nekolicina suigrača svjesnih što bi za ovu momčad značio gubitak "ministra obrane". I svi oni vraćali su se na parket zabrinuta lica. Na kraju se vratio i Tomas, hramljući, s desnim kvadricepsom omotanim ledom, a kraj treninga dočekao je ležeći i hvatajući se za glavu da bi nam potom opisao što se dogodilo:

– Kad nam je Jasko rekao da smo kilavi, ja sam se na to dao navući i potegnuo sam svom snagom. Svih pet ruptura u karijeri dogodilo mi se tijekom trčanja s loptom, ne u obrani.

Prije no što će krenuti u Terme Selce, na ultrazvuk kod dr. Vlaste Brozičević, bio je vrlo pesimističan.

– Ovo je 99 posto da neću igrati na Eurobasketu. Kada vas u mišiću malo pecne morate pauzirati tjedan-dva, a malo više peckanja znači tri do četiri tjedna pauze. A mene je ovaj puta zapeklo i više od toga pa se nadam da mi nije propala sezona. Ovo je prvi put da mi je puknuo kvadriceps, do sada je pucala zadnja loža.

Kada se vratio sa ultrazvuka bio je nešto bolje volje, ali i dalje vrlo utučen:

– Ima nade da nije ozbiljna ozljeda, no trebat će sačekati dan-dva da se vidi kojih je razmjera. Liječnica koja me pregledala sigurna je da je ruptura, a kolika je, znat ćemo za dan dva.

Tako je govorio i liječnik Josip Janković najavivši da će Tomas danas u Zagreb na magnetsku rezonanciju. A odande se sinoć vratio njegov cimer Roko Ukić koji je išao primiti terapijske injekcije za svoje bolne tetive.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije