Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale

Koprivničanke do prvog trofeja ove sezone

'02.10.2011., Koprivnica - 1. kolo EHF Lige prvaka, RK Podravka - RK Krim, dvorana Gimnazije Fran Galovic. Kristina Franic drzi Lidiju Horvat. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
22.04.2012.
u 20:59

Rukometašice Podravka Vegete 18. put osvojile su Hrvatski kup, dok je Lokomotiva ostala na tri pokala.

Do prvog ovosezonskog trofeja Koprivničanke su u obližnjem Đurđevcu pred više od 500 gledatelja i 50-ak svojih bučnih navijača Kronikusa stigle svladavši  zagrebačku ekipu s 30:25. Kokice su od prve minute bile u vodstvu, kvalitetnijom igrom, iako ne i briljantnom, povećavale su vodstvo i na poluvrijeme otišle s plus 4 (16:12). Lokosice su u nastavak bolje krenule i već nakon osam minuta četvrtim pogotkom Marije Milić izjednačile na 18:18.

Igračice Nevena Hrupeca tada su ubacile u višu brzinu i zabile tri zaredom. Do kraja utakmice, iako se Lokomotiva nije predavala, čak su i povećale vodstvo te još jednom potvrdile primat u hrvatskom ženskom rukometu.

Najboljom igračicom final-foura u Đurđevcu proglašena je Sanja Damnjanović iz koprivničke Podravke, koja je u finalu postigla devet pogotka, od čega osam iz sedmeraca, dok je za najbolju golmanicu izabrana Dubravka Bukovina iz Lokomotive.

- Nijedno finale nije lako. Bile smo favoritkinje i na kraju pokazale da smo bolje, iako ne podcijenjujemo Lokomotivu. Hvala navijačima na fantastičnoj podršci - izjavila je sjajna Damnjanović, kojoj je to prvi pokal otkako je na početku sezone pristupila Podravki.

Dodala je kako je sretna što je ona izabrana za najbolju igračicu, iako smatra da je bilo koja njezina suigračica dobila to priznanje, ne bi bilo nezasluženo.

U finalnom dvoboju kod kokica još su se istaknule Nikica Pušić Koroljević s pet pogotka i Vesna Milanović Litre s četiri, dok su kod Zagrepčanki najefikasnije bile Žana Čović sa šest, te Katarina Ježić, Sonja Bašić i Marija Milić s četiri pogotka.

U utakmici za treće mjesto Dalmatinka iz Ploča bila je bolja od riječkog Zameta s uvjerljivih 32:24.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije