Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevitin božićni spektakl

Klasični božićni ručak nije u igri, pazimo se za Zvezdu

24.12.2016.
u 23:02

Osim što će morati trenirati za Badnjak, na dan Isusova rođenja morat će igrati utakmicu, i to protiv najvećeg regionalnog rivala Crvene zvezde (19 sati, Sportski dom II)

Zahvaljujući suludom rasporedu i nastupanju u tri natjecanja tjedno, košarkaši Cedevite imat će radni Božić. Osim što će morati trenirati za Badnjak, na dan Isusova rođenja morat će igrati utakmicu, i to protiv najvećeg regionalnog rivala Crvene zvezde (19 sati, Sportski dom II).

Štoviše, za Zvezdu se može reći da je ovog trenutka regionalni dominator i vrlo kompetitivan euroligaš, koji je u stanju pobijediti i veliki Real, pa je pred cedevitašima iznimno težak zadatak. Stoga smo pitali kapetana Miru Bilana jesu li on i suigrači pod dodatnim pritiskom obveze da ne dozvole gostima da njima i njihovim simpatizerima pokvare Božić.

– Koliko čujem, prodaja ulaznica ide jako dobro jer ljudima vjerojatno odgovara da nakon cjelodnevnog mirovanja i prejedanja izađu i dođu na ovu, vjerujem, vrlo zanimljivu utakmicu. A mi ćemo sve pokušati da im Zvezda ne pokvari Božić, no ne osjećamo zbog toga neki poseban pritisak. Otkako im je na čelu trener Radonjić, Zvezda igra iznimno dobro u obrani, ponajbolje u Europi, no imamo i mi svoje adute.

Preskočit ćemo mrsni ručak

Kao i njegovim hrvatskim suigračima, i Miri će to biti prva božićna utakmica u karijeri, što znači da mora preskočiti neka božićna zadovoljstva kao što je mrsni ručak.

– Zamolit ću suprugu da mi za ručak pripremi piletinu i tjesteninu, a da mi delicije s božićnog menija sačuva za poslije utakmice i za drugi dan. Nastojat ću da kao i na dan svake druge utakmice popodne odspavam svojih sat i pol.

Takvog režima pridržavat će se i rekonvalescent Filip Krušlin koji upozorava sebe i suigrače:

– Nije mi draga ova amerikanizacija u našem rasporedu, no profesionalci smo pa se i taj dan tako moramo i ponašati. Moramo se oduprijeti onom opuštenom raspoloženju naših ukućana i članova obitelji jer moramo zadržati mentalni tonus za tu vrlo važnu utakmicu.

Amerikanac John Shurna takvih “problema” neće imati jer on u svom zagrebačkom stanu živi sam. No, i njemu je to prva utakmica na božićni dan.

– Nisam igrao u NBA ligi pa ne znam kakav je to osjećaj jer se utakmice sveučilišne košarke ne igraju na Božić. No, zato NBA kao pametno vođen biznis baš za te dane planira najzanimljivije utakmice osnovnog dijela sezone.

I doista, za Božić na NBA parketima igrat će se dvoboj NBA finalista Clevelanda i Golden Statea, NBA klasik Bostona i New Yorka, gradski derbi u Los Angelesu između Lakersa i Clipersa te okršaj Chicaga i San Antonija. I to u vremenskim razmacima, tako da zainteresirani mogu gledati sve te utakmice.

– NBA čelnici računaju na veliku televizijsku gledanost, veću nego u običnim danima. Mislim da je to zanimljivo i za europske gledatelje, a nadam se da će i ova naša utakmica biti jako zanimljiva zagrebačkim ljubiteljima košarke.

Kako i ne bi bila kada je riječ o najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone za koju trener Veljko Mršić kaže:

– Neću nikakvu razliku raditi od ove utakmice samo zato što se igra na Božić jer smo prije svega profesionalci i plaćeni smo za to što radimo. Baš zbog toga što igramo na Božić, uvjeren sam da će svaki igrač dati sve od sebe, da se nitko neće prejesti da ne može trčati na terenu. Želimo igrati što bolje.

Utakmica sezone za 35 kuna

Osjeća li trener dodatni pritisak zbog posebnosti dana?

– Moramo prestati sportske utakmice gledati kao ratove.

Sjeća se Veljko da se i u raspaloj SFRJ igralo na Božić.

– Nekoliko je puta Zadar dočekivao Zvezdu na Božić i sjećam se da bi Zadrani u Jazinama na trenutak ugasili svjetlo i upalili upaljače. Osim toga, ako se ne varam, Cibona je svoju prvu poslijeratnu pobjedu u Beogradu nad Partizanom postigla upravo u vrijeme pravoslavnog Božića.

Po posljednjim informacijama iz vodstva kluba, potražnja za ulaznicama je velika, što je dobra vijest ne samo za cedevitaše nego i za osobe s teškoćama koje će se jednog dana zaposliti u Buba baru u Vinkovcima i mogućem budućem takvom baru u Zagrebu. Ulaznice stoje 35 kuna, a od svake će 7,5 kuna biti proslijeđeno za tu humanitarnu svrhu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije