Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUTITI RIVALI

Kladionice vide Hrvatsku kao teškog autsajdera protiv Francuske na rukometnom Euru

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Romania
Kai Pfaffenbach/REUTERS
18.01.2024.
u 10:15

Hrvatska i Francuska odigrale su 25 utakmica na tri najveća svjetska natjecanja, Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima. Francuzi su uspješniji i imaju 15 pobjeda. Hrvatska je slavila devet puta, a jedan je susret završio neodlučenim ishodom

Hrvatska rukometna reprezentacija danas na Europskom prvenstvu u Njemačkoj protiv velikog rivala Francuske otvara drugi krug natjecanja na turniru najboljih u Europi.

Francuska je pobjedom protiv Njemačke u posljednjem kolu prvog kruga osigurala prenošenje maksimalna dva boda u drugu fazu, dok je Hrvatska remijem protiv Austrije u drugi krug prenijela samo jedan bod. Međutim, i Francuzi su imali jedan kiks – utakmicu protiv Švicarske u kojoj su remizirali. 

ANKETA Može li Hrvatska pobijediti Francusku u rukometu?

U skupini 1 uz Francusku (2 boda) i Hrvatsku (1 bod) nalazi se i Mađarska koja skupinu počinje s dva boda, Austrija koja je prenijela jedan bod te Njemačka i Island koji nisu prenijeli nijedan bod.

Hrvatska i Francuska odigrale su 25 utakmica na tri najveća svjetska natjecanja, Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima. Francuzi su uspješniji i imaju 15 pobjeda. Hrvatska je slavila devet puta, a jedan je susret završio neodlučenim ishodom. Francuzi su slavili u zadnjem dvoboju odigranom na Europskom prvenstvu 2022. u mađarskom Szegedu (27-22).

VEZANI ČLANCI:

Kladionice u ovom susretu nisu blagonaklone Hrvatskoj. Za predstojeći susret koeficijent na pobjedu Francuske je 1.35, na pobjedu Hrvatske 4.30, dok je koeficijent na neodlučeni ishod 10.

Hrvatsku nakon dvoboja protiv Francuza u sklopu druge faze Europskog prvenstva očekuju utakmice s Mađarskom (20. siječnja), Islandom (22. siječnja) te na kraju s domaćinom Njemačkom (24. siječnja). 

Prijenos utakmice Hrvatske i Francuske možete s početkom od 18 sati pratiti u programu RTL televizije te na platformi Voyo.

 

Komentara 3

VE
Verwoerd
13:15 18.01.2024.

Pa nije s ovim tečajem da smo mi teški autsajderi. Švicarska je recimo bila teški autsajder protiv Francuske, u svakom slučaju teži autsajder nego Austrija protiv Hrvatske ili Španjolske. Mi smo protiv Danske prošle godine na svjetskom prvenstvu igrali dobru utakmicu, ovo je manje više ista ekipa kao lani. A to znači da možemo odigrati takvu utakmicu i tu prije svega mislim na napad, i ako se to dogodi onda ne samo da nećemo biti teški nego uopće nećemo biti autsajderi.

DU
Deleted user
15:50 18.01.2024.

Pa i jesmo autsajderi protiv francuske, od njih redovito gubimo na svakom natjecanju. Ovaj put to nije nikakvo ponižavanje i vrijeđanje naše repke već je to činjenica. Ja mislim da oni boga mole da se križaju sa nama u poodmakloj fazi natjecanja jer su im tada prolaz i medalja osigurani bez puno muke. Kad s njima igramo tek tada se vidi sav taj naš jad i bijeda u tehničkom i kvalitativnom smislu u odnosu na njih. Razvale nas ko beba zvečku, a mi još i dan danas nemamo načina da ih nadjačamo i nadigramo, iako su i oni promijenili dosta igrača od njihove nekoć udarne ekipe. A i suci imaju debeli respekt prema njima zbog toga što su već godinama rukometna velesila br. 1 pa svoje suđenje prilagode u njihovu korist i previde im stvari koje drugima nebi, al to je tako kad si najbolji i najjači u svim sportovima, a ne samo u rukometu.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:23 18.01.2024.

Mi im dođemo,nešto kao stalne mušterije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije