Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Karlovčani gostima pokazali što ih čeka u prvoj ligi

'karlovac sportska dvorana mladost,odbojka,121009 photo: dominik grguric/VLM'
'dominik grguric'
12.10.2009.
u 14:10

Iako je odigrano tek prvo kolo nove prvoligaške sezone, Karlovčani već mogu zaboraviti na glavnu bojazan - ispasti iz lige ne mogu jednostavno nikako.

Prvoligaško društvo, naime, napustit će samo posljednjeplasirana momčad, a već sada je izvjesno da to neće biti Karlovac. S druge strane, ne promijeni li se nešto u njihovoj igri i pristupu, teško je vjerovati da to ispadanje mogu izbjeći upravo igrači OK Gornje Vežice, koji su u prvom kolu gostovali u Karlovcu. Riječani su se hrabro upustili u prvoligašku avanturu, iako su i sami znali da će biti teško. Možda ipak nisu shvaćali koliko će biti teško, no to su im već na startu pokazali Karlovčani.

Doista nije pretjerano reći da već godinama nismo vidjeli tako nemoćnu momčad u dvorani pokraj Korane, kao što je to bio slučaj sa simpatičnim, ali za Prvu ligu potpuno nespremnim gostima iz riječkog predgrađa. Karlovački odbojkaši gotovo da nisu imali niti jači trening, a rezultat po setovima: 25:8, 25:17 i 25:12, bez obzira na svoju uvjerljivost, čak i ne pokazuje koliko je ogromna razlika u kvaliteti tih momčadi.

Karlovčani se sada mogu mirno okrenuti ostatku prvenstva i bezbrižno dati sve od sebe da ostvare i drugi cilj, odnosno izbore barem šesto mjesto i plasiraju se u doigravanje za prvaka države. U sljedećem kolu gostuju u Šibeniku, gdje su ranijih godina bez ikakvih poteškoća dolazili do bodova, a i ove godine žele ponoviti isto i tako s maksimalnim učinkom ući u nastavak prvenstva, kada dolaze i važniji i ozbiljniji susreti, počevši od trećeg kola, kada će u Karlovcu gostovati osječka Mursa Pan.

Uspješni drugoligaši
Rano poslijepodne, u svojevrsnoj predigri prvoligaškom ogledu, uspješne su bile i odbojkašice Karlovca, koje su svladale Novi Zagreb II s 3:0 u setovima i nakon drugog kola dijele prvo mjesto drugoligaške ljestvice.

Startali su i drugoligaši, karlovački OK 4 rijeke slavio je u Totovcu s 3:2. Gubili su Karlovčani s 2:1 u setovima, no u konačnici došli su do pobjede, uz neizvjesnih 16:14 u petom setu. Ogulin je, pak, istim rezultatom poražen u Čazmi.

Ključne riječi

Komentara 1

MR
MOK RI
23:42 12.10.2009.

Molio bih Vas da se prije nego sljedeći put govorite o nekome kao sada o \'\'MOK Gornja Vežica\'\' raspitate malo o tom ODNOSU prema nečemu i o kome pišete. Jer ovo što ste napisali, dečki iz Vežice apsolutno nisu zaslužili. Također, trebali ste uzeti u obzir da je \'\'OK Karlovac\'\' prošle godine bio trećeplasirana momčad 1-A lige. I da, Gornja Vežica nije predgrađe Rijeke nego dio grada ili kvart, kako god hoćete. Pozdrav iz Rijeke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije