Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

'Karakter je presudio u našoj pobjedi. Idem to potvrditi protiv Ballkanija, nadam se prolasku skupine'

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige
Marko Lukunic/PIXSELL
30.11.2023.
u 18:50

akon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za konačnih 2-0.

Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazastansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja. Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem s 12-13 metara u donji desni kut.

GALERIJA Dinamo slavio na gostovanju u Kazahstanu

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige
1/7

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost. Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za 2-0. 

- Prije svega čestitam momcima na teških 90 minuta. Prvo poluvrijeme možda jesmo što prije htjeli doći do gola. Imali smo sreće što je Zagorac obranio penal. Morali smo biti fokusirani. Karakter je presudio. Idemo dalje, moramo to potvrditi protiv Ballkanija. Nadam se prolasku - rekao je Makedonac Stefan Ristovski.

VEZANI ČLANCI:

- Svi žele igrati nogomet danas, i Astana želi proći dalje. Naravno da će imati šanse. Bili smo dosta otvoreni u prvom dijelu, što su oni dobro koristili. U nastavku smo bili bolji. Zadržali smo loptu i bio je dobar protok, mislim da je to presudilo - zaključio je branič Dinama. 

- Prvo poluvrijeme dosta teško, obje ekipe imali su prilike. Ne znam kako bi bilo da smo primili gol iz penala. Izdržali smo do poluvremena, a drugo je bilo jednosmjerna ulica. Ništa im nismo dali. Jasno nam je da s dvije pobjede idemo dalje, prvu smo ostvarili. Nadam se da će kvaliteta doći do izražaja protiv Ballkanija - izjavio je Josip Mišić. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije