Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogromni šok

Kaos i problemi u zemlji SP-a: Hrvatskim medijima oduzete su kamere u Kataru

Screenshot Nova TV
18.11.2022.
u 09:30

Televizijske ekipe suočile su se s velikim problemima odmah po slijetanju na Bliski istok.

Nije svjetskog prvenstvo u Kataru najbolje organizirano, to se vidi već nekoliko dana prije početka Mundijala, a mediji se već prije pisali kako je tisuće ljudi poginilo na gradilištima. 

Hrvatske televizijske kuće RTL i Nova TV također su nisu dobro provele po slijetanju u Katar, jer su im tamošnji službenici u organizaciji odmah oduzeli kamere?! O tome su pravodobno izvjestili javnost, ali nisu jedini koji su postali žrtve ovog potpuno nelogičnog čina koji je sigurno ne bi dogodio u bilo kojoj europskoj zemlji. 

- Da je lako, ne bi nas zapalo, tako se kaže. Ako ste ikad sumnjali u sporost ili brzinu hrvatske birokracije, dođite u Katar. Naša je birokracija Formula 1 za Katarce. Naši se producenti već mjesecima ubijaju od posla, 500 mailova i zahtjeva su poslali… Izađemo mi iz aviona, odmah nam oduzmu kameru. Tako i Nijemcima i Nizozemcima, a zašto? Fali jedan papir, a koji, ne znaju ni oni. - javio se poznati novinar Vlado Boban za Novu TV

- Moram reći, barem je to naše iskustvo, organizacija, za sada, nije baš blistava. Puno smo puta danas poljubili vrata u procesu dobivanja akreditacija, jednostavno nije uigrano na neki način. Volonteri daju krive informacije, poluinformacije, šalju na krive lokacije, puno vremena provodite u taksiju i na krivim mjestima. Godine 2015. sam proveo ovdje za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva, bili su isti problemi, očekivao sam, sedam godina kasnije, da će se situacija malo promijeniti. - javio se Marko Vargek za RTL televiziju kojoj je odmah po izlasku iz aviona oduzeta kamera. 

Podsjetimo, Hrvatska otvara nastup u Kataru 23. studenog s početkom od 11 sati protiv Maroka. 

Komentara 27

MO
modovisisajteMaraschino
09:49 18.11.2022.

dolazite u zemlju koja je normalnome rekla zbogom još u srednjem vijeku pa se čudite

DU
Deleted user
09:56 18.11.2022.

Hahahha a šta ste mislili da će vas dočekati sa koktelima i uz lovorike.....dalje od naše istočne granice se - ne ide! Samo na zapad.....

VO
Votum
10:25 18.11.2022.

To vam je samo uzorak onog što ćete dobiti u Europi ako nastavite podržavati uvoz tih i takvih u Europu. ...oduzete kamere bit će vam mila majka spram oduzetih života.... Dođe čovjekz skoro da se veseli tome... toliko ste odvratni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije