Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA AVANTURA

Hrvati spremni za Katar: Jedan će igrati sa Zvonom Bobanom, drugom je sve besplatno

storyeditor/2022-11-17/muslek_Volonter.jpg
18.11.2022.
u 07:30

U Kataru za vrijeme Mundijala boravi mnogo Hrvata pa smo popričali s navijčem koji će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu navijačkih skupina, a mogao bi zaigrati protiv Zidanea i Ronaldinha. Čuli smo se, potom, i s jedinim domaćim volonterom, kojemu je tijekom natjecanja sve osim prijevoza plaćeno.

Uz Riječanina Damira Markanovića u Dohi je ovih dana boravi i njegova kći Mia te njezin dečko Luka Calcich. Koji se odmah pohvalio kako će i on nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

Nastup na Fifa Fan SP-u

– Da, iz Fife su mi upravo potvrdili kako su prihvatili moju zamolbu za nastupom na Fifa Fan SP-u! To je Svjetsko prvenstvo navijačkih skupina, igra se u sustavu 5+1 na umjetnoj travi. Kao i A vrsta, igramo s Marokom, Kanadom i Belgijom, uvijek dan prije utakmice A repki, na igralištu u parku Al Bidda. Svaku navijačku selekciju predvodi po bar jedna nogometna legenda; tako će za nas igrati Zvone Boban, a tu su navodno i Zidane, Ronaldinho...

Kako ste uopće dospjeli u tu selekciju?

– Na Instagramu pratim stranicu Volim Hrvatsku pa sam preko nje saznao za tu mogućnost. Prijavio sam se, čekao i dočekao pozitivan odgovor. U formularu su pitali i za nogometno znanje, a budući da sam nekada kao klinac igrao u Rijeci i Orijentu, rado sam se prijavio. Baš sam sretan što ću imati priliku zaigrati s takvom legendom kao što je Zvone Boban – kazao nam je Calcich.

Iz Zagreba je pak u Dohu doputovao i Križevčanin Ivan Mušlek. On je pak aplicirao za volontera i Fifa ga je angažirala.

– Imam 33 godine, po zvanju sam upravni pravnik. Radio sam struci dvije i pol godine, nije mi se svidjelo, a kako sam cijeloga života pratio sport kao da sam plaćen da ga pratim, počeo sam se baviti sportskim novinarstvom na jednom nogometnom web-portalu – kaže Mušlek i nastavlja:

– Što me motiviralo za volontiranje na SP-u? Zanimalo me kako jedan takav veliki sportski događaj funkcionira iznutra, jednostavno me povukla želja da budem dio toga. Aplicirao sam tijekom travnja, u formularu su me pitali za obrazovanje, hobije, volontersko iskustvo... Dobio sam informaciju da nas se prijavilo pola milijuna, za 20 tisuća volonterskih pozicija, od toga 17 tisuća za domaće ljude, tri tisuće za strance. Čak 58 tisuća kandidata bilo je pozvano na prvi intervju.

Katar, Doha. Hotel Hilton. Smještaj hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo
Foto: HNS

Kako će izgledi SP iz vaše perspektive?

– Evo, došao sam tri dana prije SP-a, vraćam se doma tri dana nakon finala. U Dohi mi je plaćeno sve osim prijevoza, pa sam povratnu zrakoplovnu kartu platio 5200 kuna. Pokriveno mi je životno i zdravstveno osiguranje za vrijeme trajanja SP-a, zatim i 36 noćenja, uz prehranu cateringom, smješteni smo u gradu Al Wakrah, u blizini jednoga od stadiona SP-a, u naselju koje mi izgleda kao spoj hotela i studentskog naselja. Sa svojom akreditacijom mogu besplatno ući u sve turističke atrakcije diljem Katara. Moje radno mjesto bit će vezano uz press-konferencije i mixed zone nakon utakmica, gdje ću biti svojevrsna spona između igrača i novinara. Trebao bih raditi na svim utakmicama u kojima igra Hrvatska, ali i na drugima – dodaje Mušlek.

To je avantura u kojoj nema zarade, čisti užitak, kaže Ivan.

– Imat ću povlasticu biti na puno utakmica SP-a, to je za mene već doživljaj. Dobit ćemo i bogati sponzorski paket od Adidasa, no to je manje važno. Jednostavno, želim Svjetsko prvenstvo doživjeti “insajderski”, na način kako ga malo tko ima priliku doživjeti. Na poziciji koju ću obnašati jedini sam iz Hrvatske, a ovdje će biti zastupljeni volonteri iz 200-tinjak zemalja.

Avanturističan i otvoren

Možda se u Kataru i zaljubite?

– Slobodan sam muškarac pa je sve moguće. Avanturističkog sam duha i otvoren sam za sve opcije. Proputovao sam četrdesetak zemalja i ne bi mi bio problem otputovati bilo kamo ako me ljubav odvede – zaključio je simpatični Križevčanin Ivan Mušlek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije