Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA - ITALIJA

Kako će Joachim Löw bez Angele Merkel?

Njemačka vs. Sjeverna Irska
Foto: Reuters
1/8
02.07.2016.
u 13:55

“Kancelarkin je kalendar zgusnut i nije bilo moguće organizirati dolazak u Bordeaux”, odgovorio je njezin ured. Na žalost izbornika Löwa.

Njemačka i Italija prije četiri godine igrale su u polufinalu EP-a, a ove godine ždrijeb je htio da se susretnu u četvrtfinalu. Prije četiri godine, Italija je pobijedila s 2:1, a oba pogotka postigao je Mario Balotelli, kojega sada nema na EP-u. U odnosu na tu momčad, za Italiju više ne igraju ni Marchisio, Balzaretti, Cassano, Montolivo i Pirlo. Njemačkoj nedostaju Badstuber i Lahm. Zanimljivo je da je Italija slavila pobjede nad Njemačkom u svim velikim utakmicama. Osim što su pobijedili u polufinalu EP-a 2012., Talijani su slavili i u polufinalu na svjetskim prvenstvima, i to u Meksiku 1970. (4:3) i Njemačkoj 2006. (2:0), a najznačajnija im je pobjeda bila ona u finalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 1982. godine (3:1).

I dok je plasman svjetskog prvaka Njemačke u četvrtfinale očekivan, Italija je ugodno iznenadila. A Nijemci ne strahuju tako puno od vratara Buffona ili obrane Juventusa (Barzagli, Bonucci, Chiellini) koliko od napadača engleskog kluba Southamptona Graziana Pelléa. Postigao je Pellé dva bitna pogotka, oba u sudačkoj nadoknadi, protiv Belgije i Španjolske.

– Bilo bi nam lakše da igra Balotelli koji ne igra tako disciplinirano kao Pellé i koji se ne bi vraćao u obranu. A Pellé sudjeluje u obrambenim zadacima – rekao je njemački izbornik Löw, koji žali što na tribini u Bordeauxu neće biti njemačke kancelarke Angele Merkel.

– Ona nam je donijela sreću na nekim utakmicama na kojima je bila – istaknuo je Löw.

Tako je Merkel uživo gledala trijumf Njemačke nad Argentinom u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu (1:0), gledala je pobjedu Njemačke nad Grčkom u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2012. godine, pa pobjedu Njemačke nad Austrijom (1:0) i Turskom (3:2) na Europskom prvenstvu 2008. godine.

“Kancelarkin je kalendar zgusnut i nije bilo moguće organizirati dolazak u Bordeaux”, odgovorio je njezin ured. Na žalost izbornika Löwa.

A talijanskog izbornika Contea muči ozljeda Romina veznog igrača De Rossija.

– Znam da mi je ovo posljednja prilika da s Italijom osvojim trofej. Dajem sve od sebe da budem spreman barem za pola sata – rekao je De Rossi.

A kada su novinari pitali Contea kakva su njegova iskustva u utakmicama s Nijemcima dok je bio igrač, odgovorio je:

– Najviše pamtim poraz u finalu Lige prvaka 1997. godine kada smo izgubili od Borussije iz Dortmunda s 1:3.

Conte je tada bio igrač torinskog Juventusa. 

Komentara 7

Avatar @proma_trač
@proma_trač
14:15 02.07.2016.

Merkel ima neodgodivi selfi-termin sa novopridošlim izbjeglicama.

IB
ibiza
15:03 02.07.2016.

koga to zanima dali Merkel tamo dolazi ili ne nema te sta drigo pisati

Avatar jumanji
jumanji
16:47 02.07.2016.

trenutno je politička situacija takva da se ne mogu vidjeti. .no u finalu sigurno 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije