Naslovnica Sport Borilački sport

Kada se kući vrati medaljom u klubu je dočekaju s cvijećem i štruklima

Na posljednjem prvenstvu hrvatske za mlađe uzraste bilo je 50-tak cura. iznenadila sam se s tim brojem djevojaka koje žele boksati
13. rujna 2019. u 21:57 0 komentara 193 prikaza

Nikolina Ćaćić, 18-godišnja članica zagrebačke Omege, opet se s velikog natjecanja vratila s odličjem. Nakon prošlogodišnjeg srebra sa mlađeseniorskog Svjetskog prvenstva, Nikolina se ove godine izborila i za mlađeseniorsko europsko srebro.

Nikolina Ćaćić NADALI SE ZLATU Nikolina Ćaćić srebrna na Europskom prvenstvu

U to ime u njenom su ju klubu dočekali sa cvijećem i štruklima, ali i s podrškom koja će joj trebati u nastavku karijere.

1 / 1
Boks

- Ovo mi je posljednja medalja na natjecanjima do 18 godina i sada prelazim u seniorke. Ja sam za to spremna.

Ne bojim se starijih i snažnijih

A taj prijelaz iz juniorskog u seniorski boks zna biti vrlo osjetljiv zbog sučeljavanja sa puno jačom silom nasuprot.

- Istina je to, no ako se trenira povećanim intezitetom i ako ste si sve dobro u glavi posložili, onda to ne bi trebao biti problem. Nekima je problem u tom vremenu tranzicije što nailazite na dosta starije i snažnije cure, no meni to neće biti problem. Ja sam imala dosta uspona i padova, sama sam se nosila s njima pa ću znati i sa ovim.

Nikolina boks trenira pet godina, a nije bilo godine da nije bila prvakinja Hrvatske.

- Uzela sam kadetski naslov, a potom i dva juniorska i dva mlađeseniorska. Od mojih samih početaka ja sam nizala medalje.

Joshua - Ruiz UZVRAT USKORO Trener Anthonyja Joshue otkrio šokantne detalje poraza: To je smrtonosno

Baš kao i mnogim drugim mladim boksačicama, i Nikolinih san je profesionalni boks.

- To mi je u planu nakon OI u Parizu 2024. i olimpijske medalje. Pokušat ću se ja kvalificirati i za Igre u Tokiju 2020. no treba stvari gledati realno.

Voljela bi, kaže, dobiti priliku kakvu je dobila Ivana Habazin koja će se u listopadu boriti za svjetski profesionalni naslov sa favoriziranom Amerikankom Claressom Shields.

Krhka cura koja jako udara

- Ivana je dobila veliku priliku i čini mi se da je za nju i fizički i psihički posve spremna, a ima i odličnog trenera i dobre uvjete. Ja se stvarno nadam da će ona demantirati sve one prognozere koji kažu da ona nema izgleda.

Filip Hrgović BIT ĆE PRIJEPORA Pijetraj: Ako želi na Olimpijske igre, Hrgović mora doći na PH

A kakvi će biti Nikolinini izgledi da završi fakultet (KIF) koji je upravo upisala?

- Zbog priprema za maturu, a svaki vikend sam bila na njima po 7-8 sati, nisam mogla ići na neke turnire, no nije mi žao. Moj trener Franjo Kristić i Hrvoje Balen jako su mi puno pomagali oko toga, a uspjela sam se i upisati na faks za koji mislim da će mi pomoći u sportskom razvoju. I zato se radujem svim novim znanjima.

A prva boksačka znanja usadio joj je upravo trener Kristić.

- Kada je ona počela dolaziti, ja sam još bio u Sesvetama i mi nismo njoj tada poklanjali previše pažnje jer bila je mala, krhka, curica koja je tukla po vreći. No, onda smo ju pitali da li bi htjela ići na Prvenstvo Hrvatske i ona je pristala, a ja sam ju tada preuzeo. Već sa 14-15 godina primjetio sam da je nadmoćna u svom naraštaju. Pomislio sam tada, ako nastavi trenirati, mogla bi početi osvajati i međunarodne medalje i to se i dogodilo - kazao je trener.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.